Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Ούτε κουλούρι δεν αγοράζεις χωρίς μίζα.



Ακόμη να το καταλάβουν;

Mορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τις σοβαρότατες καταγγελίες του κτηµατοµεσίτη Ιωσήφ Λιβανού, βασικού µάρτυρα στην υπόθεση του «Καρούζος-gate», για τις πιέσεις και τους εκβιασµούς που υποστηρίζει ότι δέχθηκε προκειµένου να καταβάλει µίζα σε πρόσωπα που λειτουργούσαν ως «ενδιάµεσοι» πολιτικών, προκειμένου να λάβει τη νόµιµη αµοιβή για τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο.

Τα «Παραπολιτικά» δηµοσιοποιούν τη «σύµβαση συνεργασίας» την οποία είχε υπογράψει... η πρώτη οµάδα των «µεσαζόντων», προκειµένου να µοιραστεί το ποσό της µίζας, το οποίο αρχικά ανερχόταν στο 25% της αµοιβής που θα ελάµβανε ο κτηµατοµεσίτης και, τελικά, η απαίτηση έφτασε στο 50%. 
Κεντρικό πρόσωπο αυτής της οµάδας φέρεται τοπογράφος µηχανικός, ο οποίος διατηρούσε φιλικές σχέσεις µε συνέταιρο ανώτατου κυβερνητικού στελέχους.
Η «σύµβαση συνεργασίας» καταρτίστηκε στις 24 Οκτωβρίου 2015, την ίδια ηµέρα που συνοµολογήθηκε και το συµφωνητικό το οποίο αποκάλυψαν τα «Παραπολιτικά» στο προηγούµενο φύλλο τους, ανάµεσα στον Ιωσήφ Λιβανό και τον δικηγόρο, γιο αρεοπαγίτη (το οποίο έφερε ηµεροµηνία 2011, για να µπορεί να δικαιολογηθεί η δήθεν εργολαβική δικηγορική αµοιβή). Το συγκεκριµένο έγγραφο καταρτίστηκε ανάµεσα στον «µεσάζοντα» και τα πρόσωπα που τον σύστησαν στον κτηµατοµεσίτη.

Πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση του κτηµατοµεσίτη Ιωσήφ Λιβανού είναι ο 41χρονος σύμβουλος του υπουργού Οικονοµικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Αλέξης Πουλιάσης Ο επιχειρηματίας καταγγέλλει ότι δέχτηκε πιέσεις από συνεργάτες υπουργών προκειµένου να τους παραχωρήσει µερίδιο από τη νόµιµη αµοιβή που θα ελάµβανε για την αποκάλυψη ευρείας φοροδιαφυγής της οικογένειας Καρούζου, υποδεικνύοντας µε σαφήνεια τον συνεργάτη υπουργού.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς . Τό μόρφωμα τής λεγόμενης μεταπολίτευσης κατόρθωσε νά μή γίνεται τίποτα μά τίποτα , άνευ μίζας ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...