Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Πόσο θα μείνουν μέσα μπαμπά; Τρίχες. Θα βγουν έξω με τον νόμο Παρασκευόπουλου .



Σε ποινή δις ισοβίων και 66 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκαν από το Πενταμελές Εφετείο ο Ιωάννης Σαβίδης και ο Ανδρέας Ποφίδης, κατηγορούμενοι για τη δολοφονία δύο ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη το 2011.
Αντίθετα το δικαστήριο απάλλαξε από την κατηγορία της συνέργειας σε ανθρωποκτονία τον Γιώργο Εμερζίδη, κρίνοντας τον ένοχο μόνο για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.
Η απόφαση για αθώωση του συγκεκριμένου κατηγορουμένου, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε δυο φορές ισόβια, προκάλεσε την οργή των συγγενών των αδικοχαμένων αστυνομικών, οι οποίοι βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα, φωνάζοντας: «Ποια ελαφρυντικά τους αναγνωρίζετε; Σκότωσαν τα παιδιά μας! Είναι δολοφόνοι, θα τους αθωώσετε κιόλας;». 
Ένταση επικράτησε στο δικαστήριο και νωρίτερα, όταν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν την αναγνώριση ελαφρυντικών. «Είναι προσβολή στη μνήμη των νεκρών να τους χορηγηθούν ελαφρυντικά» είπε η εισαγγελέας της έδρας, ενώ στο άκουσμα της απόφασης ένας εκ των κατηγορουμένων απευθυνόμενος προς την έδρα είπε: «Ντροπή σας, πρέπει να έχετε τύψεις...».
Να σημειωθεί ότι στην υπόθεση δολοφονίας των αστυνομικών στου Ρέντη εμπλέκεται και τέταρτο πρόσωπο, που ονομάζεται Βιτάλι και φυγοδικεί.
Η στυγερή δολοφονία των δυο αστυνομικών Γ. Ευαγγελινέλη και Γ. Σκυλογιάννη έγινε τον Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη.
 Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδιοκτήτης ενός περιπτέρου στο Μενίδι τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση για να αναφέρει ληστεία, δίνοντας στους αστυνομικούς τη μάρκα και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου των δραστών.
Λίγη ώρα αργότερα, τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες, εντόπισαν το αυτοκίνητο στη λεωφόρο Κηφισού στο Περιστέρι και το ακολούθησαν. Στον παράδρομο της Κηφισού, όμως, στο ύψος της λαχαναγοράς του Ρέντη, ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι ληστές σταμάτησε απότομα και οι τρεις άγνωστοι που ήταν μέσα άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ και πιστόλι κατά των αστυνομικών.
Οι τέσσερις αστυνομικοί δέχτηκαν καταιγισμό πυρών πάνω στις μοτοσικλέτες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο στο κεφάλι, ένας στο στομάχι και ο τέταρτος στο γόνατο. Οι δύο υπέκυψαν σχεδόν αμέσως στα τραύματά τους. Λίγη ώρα μετά το μακελειό είχε εντοπιστεί στο Μοσχάτο το αυτοκίνητο των δραστών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΕΞΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑς.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...