Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Φιλικό …leasing από την Γαλλία.



Φίλοι – φίλοι αλλά το τσάμπα πέθανε.

Δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMM (κατά πάσα πιθανότητα η Languedoc και η Aquitaine) θα ενταχθούν έως τον Αύγουστο στο Πολεμικό Ναυτικό, έπειτα από συμφωνία Αθήνας και Παρισιού με την μέθοδο leasing αντί  ποσού 100.000.000 τον χρόνο
Οι Γάλλοι εμφανίστηκαν να κατανοούν απολύτως το περίπλοκο γεωπολιτικό περιβάλλον στο οποίο καλείται να λειτουργήσει η Ελλάδα, ιδιαίτερα λόγω της αυξανόμενης τουρκικής απειλής, όπως αυτή έχει εκδηλωθεί τα τελευταία δύο χρόνια και εξακολουθεί να εντείνεται.
Και αποφάσισαν να παραχωρήσουν με χρονομίσθωση (leasing) τις δύο φρεγάτες, οι οποίες θα αποτελέσουν σημαντική αποτρεπτική προσθήκη στον ελληνικό στόλο.
Πέρα από την ουσιαστική «ανάσα» που δίνει με αυτόν τον τρόπο στο Π.Ν. η Γαλλία, πρόκειται για ένα ουσιαστικό και ηχηρό μήνυμα στήριξης της Ελλάδας από την ισχυρότερη στρατιωτικά χώρα της Ε.Ε., σε μια περίοδο ανόδου των εντάσεων στο Αιγαίο.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν, από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου, υπογράμμισε τη στήριξη της Γαλλίας στην πολιτική κοινής άμυνας στην Ευρώπη, και πως η χώρα του θα σταθεί «δίπλα στην Ελλάδα όταν απειλείται στην Ανατολική Μεσόγειο». Επί του πρακτικού σκέλους της συμφωνίας Αθηνών και Παρισιού, οι δύο φρεγάτες θα μεταφερθούν το καλοκαίρι στην Ελλάδα, με πενταετή συμφωνία leasing και αμέσως πληρώματα του Π.Ν. θα αναλάβουν να εξοικειωθούν με τα νέα πλοία, ώστε ως το τέλος του θέρους να είναι απολύτως μάχιμα!
Οι φρεγάτες θα παραδοθούν στο Π.Ν., όχι «γυμνές» αλλά με τον πλήρη εξοπλισμό τους, περιλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, και υψηλής ακρίβειας και εμβέλειας αντιαεροπορικών συστημάτων.
 Η απόφαση αυτή για leasing ελήφθη από τους Γάλλους ως αναγνώριση της επείγουσας ανάγκης του Π.Ν. να διατηρήσει τη δυνατότητα παρέμβασής του στο Αιγαίο, κυρίως όμως στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στη λήξη του πενταετούς leasing των δύο φρεγατών τύπου FREMM (δηλαδή το 2023), η Ελλάδα θα παραλαμβάνει και το πρώτο πλοίο τύπου Belh@rra, που θα συνιστά, ουσιαστικά, μια μεγάλη κορβέτα με δικτυοκεντρικό σύστημα επικοινωνίας.
Μάλιστα, το leasing των δύο φρεγατών τύπου FREMM, ουσιαστικά, λειτουργεί ως δικλίδα ασφαλείας για τη συμφωνία.





Νίπτει τας χείρας του και πάλι το ΝΑΤΟ -«Να τα βρουν σε πνεύμα καλής γειτονίας Ελλάδα-Τουρκία»

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΟΙ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ ΣΩΡΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Το κλειδί είναι ότι τα «ευαίσθητα όπλα» στις φρεγάτες θα τα διαχειρίζονται Γάλλοι …οπότε; Είναι στην διακριτική ευχέρεια τους το τι θα πράξουν σε ένα θερμό επεισόδιο. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το 2013, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευσης, ως πρόεδρος του ο Αλ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στη Θεσσαλονίκη είχε χαρακτηρίσει «ακατάλληλες για την Ελλάδα τις φρεγάτες τύπου FREMM». Παράλληλα, τασσόταν εναντίον του μοντέλου ενοικίασης οπλικών συστημάτων, αποκαλώντας οξύμωρο το να ζητάει η χώρα βοήθεια από τους εταίρους της και αυτοί τα της νοικιάζουν οπλικά συστήματα με υψηλό κόστος.

Ανώνυμος είπε...

Σε αντιστάθμισμα οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι στέλνουν προεκλογικό δώρο στον Ερντογάν τα F-35

Ανώνυμος είπε...

ας μεινουν τα πλοια μετα το τελος της μισθωσης και είναι μια χαρα. ξεχασατε τι εχουν μασησει τα τρωκτικα από τα οπλικα!!!!
τα υποβρυχια εχουν πληρωθεί 2 φορες ,ισως και παραπανω

Ανώνυμος είπε...

Δεν μένουν γιατί είναι μόνο για πέντε χρόνια η μίσθωση.ΟΠΟΤΕ ΠΑΝΕ ΤΑ 500.000.000 ΣΤΟΝ ΒΡΌΝΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

Θα μας ζαλίσουν τώρα τα αρχιδια με τις FREMM. Που θα κάνουν βόλτα ,τι πυραύλους έχουν που φτάνουν μέχρι την Αγκυρα ,πως θα τις τρέμουν οι Τούρκοι, πως λύσαμε όλα τα εθνικο-οικονομικά προβλήματα μας ,τι φραπέ φτιάχνουν , κ.α.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...