Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Λέμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα. «Να φύγετε να πάτε αλλού».



 «Δεν πρόκειται να επιτραπεί στα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ να χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας για φόρτωση ή επαναφόρτωση όπλων στα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη που θα επιχειρήσουν στην Συρία, αν και αφ'όσον υπάρξει στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στην περιοχή» απάντησε υψηλά ιστάμενη κυβερνητική πηγή σε σχετικό ερώτημα του pronews.gr για το επίπεδο της ελληνικής εμπλοκής σε πιθανές αμερικανικές και αγγλογαλλικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία.
«Η βάση θα χρησιμοποιηθεί όπως χρησιμοποιείται σήμερα, ως βάση υποστήριξης σε μη μαχητικά αεροσκάφη. Δεν θέλουμε να έχουμε ενεργό άμεση συμμετοχή σε αποστολές κρούσης που μπορούν να πλήξουν Σύρους ή Ρώσους. Το 2011 στις επιχειρήσεις στη Λιβύη υπήρχε απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, κάτι που δεν υπάρχει σήμερα» απάντησε η ίδια πηγή .
Σχετική συζήτηση για το θέμα είχαν και σήμερα ψεκασμένος υπουργός Π.Καμμένος με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ, Τ.Πάϊατ.
Τις τελευταίες ώρες πάντως, δύο αμερικανικά αεροσκάφη ηλεκτρονικής συλλογής πληροφοριών και υποκλοπών MC-12S EMARSS προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου της Κρήτης.
Από την Σούδα επίσης επιχειρούν ιπτάμενα τάνκερ KC-135, KC-10 αλλά και KC-130.
Επίσης ΑΦΝΣ P-8 Poseidon, επιχειρούν από την Σούδα.
Από την βάση της Σούδας απογειώνονται ήδη και επιχειρούν στα ανοιχτά των συριακών ακτών εκτελώντας περιπολίες αεροσκάφη ηλεκτρονικής συλλογής πληροφοριών EC-135.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...