Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Οθωμανική παρενόχληση στον Αλέξη.



Κατά τη διάρκεια της επιστροφής του ξεφτίλα από την Ρω στη Ρόδο δύο τουρκικά μαχητικά, τα οποία πετούσαν στα 10.000 πόδια και δεν είχαν παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας, ζήτησαν από τον πιλότο του ελικοπτέρου, που πετούσε στα 1.500 πόδια, στοιχεία πτήσης.


Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι άρχισαν την πρόκληση τους οι Τούρκοι μ’ ένα ζευγάρι F-16 που είχε απογειωθεί από το Dalaman και προσπαθούσαν συνεχώς να περάσουν εντός του FIR Αθηνών.
Τα πρώτα F-16 από τη Λήμνο είναι που εμπλέκονται. Προσπαθούσαν να γίνουν «η ασπίδα» στις προσπάθειες των Τούρκων πιλότων. Το αεροπορικό «παιχνίδι» αεροπορικής στρατηγικής αναπτύχθηκε από τα 15.000 πόδια έως και πολύ χαμηλότερα στα 2000 με τις συνεχίσεις προσπάθειες των Τούρκων να «κόψουν» το Ελληνικό FIR πράγμα που έκαναν για λίγες όμως φορές.
Όταν τα τουρκικά μαχητικά ξεκίνησαν τις προκλητικές ενέργειες, τα Ελληνικά ραντάρ είχαν «πιάσει» τις προθέσεις των Τούρκων και είχαν θέσει σε ετοιμότητα των 2’ ιπταμένους από τις Σμηναρχίες μάχης σε Σκύρο και Καστέλλι. Έξι συνολικά μαχητικά της χώρας μας βρέθηκαν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ενώ την επίμαχη στιγμή που το ελικόπτερο που μετέφερε τον Τσίπρα από την Ρω προς το αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου υπήρχε παραβίαση του FIR στην περιοχή.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είχε πάρει άδεια από τον Ερντογαν για επίσκεψη, για αυτό τον άφησαν .

Ανώνυμος είπε...

Γιατί λές ξεφτίλα τον Τσίπρα...τον εαυτό σου υποτιμάς όταν χαρακτηρίζεις έτσι τον προθυπουργό της χώρας.....

Ixnos είπε...

Δεν είναι "προθυπουργός μου" γιατί ούτε τον ψήφισα αλλά ούτε και τον θέλω για προθυπουργό μου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...