Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Όλοι τώρα θα σπεύσουν να προσκυνήσουν τον…. εθνικιστή.



Καθαρή νίκη πέτυχε ο δεξιός εθνικιστής Βίκτορ Όρμπαν, εξασφαλίζοντας απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της Ουγγαρίας. «Αυτή είναι μια ιστορική νίκη, που μας δίνει τη δυνατότητα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, να υπερασπιστούμε την Ουγγαρία» είπε ο 54χρονος πρωθυπουργός στο πλήθος των υποστηρικτών του που είχαν συγκεντρωθεί στην όχθη του Δούναβη.

Ο Βίκτορ Όρμπαν ενισχύθηκε μετά τη συντριπτική νίκη του κόμματός του χθες Κυριακή στις βουλευτικές εκλογές στην Ουγγαρία, γεγονός που θα του επιτρέψει να συνεχίσει και να εδραιώσει τη συγκέντρωση των εξουσιών και τις αντιπαραθέσεις του με την ΕΕ.

Η επιτυχία του είναι άνευ προηγουμένου: με σχεδόν όλα τα ψηφοδέλτια καταμετρημένα και έπειτα από την έντονη κινητοποίηση των ψηφοφόρων του, το Φιντές συγκέντρωσε το 48,8% των ψήφων έχοντας προβάδισμα σχεδόν 30 μονάδων από το Γιόμπικ, το ακροδεξιό κόμμα, πράγμα που σημαίνει ότι η Ουγγαρία είναι 80% κατά των λαθρομεταναστευτών.

Το αποτέλεσμα αυτό σημαίνει ότι το Φιντές συγκεντρώνει 133 έδρες στο κοινοβούλιο σε σύνολο 199 και άρα ξανά την υπερπλειοψηφία, όπως και στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, το 2010 και το 2014, κάτι που θα του επιτρέψει να μπορεί να περνά συνταγματικές μεταρρυθμίσεις.

«Η χώρα είναι πορτοκαλί», το χρώμα του Φιντές, ανέφερε στην πρώτη του σελίδα το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα το Index.hu, ένας από τους μεγαλύτερους ειδησεογραφικούς ιστότοπους της Ουγγαρίας.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι του δεν βιάστηκαν να συγχαρούν τον 54χρονο Όρμπαν, ο εθνικιστικός λόγος του οποίου κατά «της λαθρομεταναστευτικής εισβολής», της πολυπολιτισμικότητας και της φερόμενης παρέμβασης «των Βρυξελλών» αποτελούν σπαζοκεφαλιά για κάποια κράτη μέλη της ΕΕ.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός που το 2015 ύψωσε έναν φράχτη πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων για να εμποδίσει την είσοδο στη χώρα των προσφύγων, τους οποίους παρομοιάζει με «τρομοκράτες», εμφανίζεται ενδυναμωμένος από τη σκλήρυνση της μεταναστευτικής πολιτικής πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Ήδη σύμμαχος με πολλές χώρες της κεντρικής Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η Πολωνία, στην εθνικιστική του σταυροφορία, έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να συνεργαστεί με την Ιταλία και την Αυστρία, σχηματίζοντας μια συμμαχία των χωρών που αντιτίθενται στους μουσουλμάνους πρόσφυγες. Στη Βιέννη βρίσκεται στην εξουσία από τον Δεκέμβριο ένας συνασπισμός των συντηρητικών και των ακροδεξιών. Στη Ρώμη η ακροδεξιά Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι είναι επικεφαλής ενός συνασπισμού της δεξιάς που κέρδισε στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου.

«Η αντιστροφή των αξιών και η μαζική μετανάστευση που προωθεί η ΕΕ απορρίφθηκαν και πάλι», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η Μαρίν Λεπέν επικεφαλής του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο. Ο Ολλανδός Γκέερτ Βίλντερς, επικεφαλής του αντι-ισλαμικού ακροδεξιού Κόμματος για την Ελευθερία επίσης συνεχάρη τον Όρμπαν. «Αυτό το παλιρροϊκό κύμα υπέρ του Φιντές δίνει στον Όρμπαν τεράστια νομιμοποίηση εξαιτίας του αυξημένου ποσοστού συμμετοχής», εκτιμά ο πολιτικός επιστήμονας Ντάνιελ Χέγκεντους του Freedom House.  

 

Η Μέρκελ λέει «ναι» σε συνεργασία με τον Όρμπαν παρά τις διαφορές για τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικα οι πλεοψηφια των ελληνωφωνων εχετε ψυχωση&φετιχ με την αριστερα και κομπλεξ&φοβια με οτι δεξιο, δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως...

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ , ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΠΑΝΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟ» ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ , ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ολοι με χαπια ειναι απαντες εχει σαλεψει το μυαλο τους και συνεχιζουν να τα παιρνουν ρωτησε οποιον βρεις, ολοι με χαπια χαπακωμενοι κυκλοφορουν. Ο αλλος παιρνει σαλοσπυρ 20 χρονια μου το ειπε και τραβαγα τα μαλλια μου και δεν σηκωνε ουτε κουβεντα. Ρε εχεις διαβασει ποτε σου τις αντενδειξεις; Γιατι λεει, ξερεις εσυ καλυτερα απο τον γιατρο μου;
Φυτα τους εχουν κανει και εξαρτωμενους στα χαπακοειδη. Ρωτα οποιον θες με τα μουτρα στα χαπια εχουν πεσει ολοι!

Agisilaos είπε...

Χρυσές δουλειές κάνουν τα γιατρουδάκια οι ψυχίατροι.Ο γραικυλοπίθηκας,προτιμάει να μη πάει στον οδοντίατρο κι ας σαπίσουν τα δόντια του...Αλλά στους χαπακογιατρούς,θα τρέξει σαν την τρελοπουτάνα ,για να πάρει τη δόση του και ν'αναισθητοποιηθεί.

Χοντρές κονόμες, οι κωλάτζες του συστήματος, οι τρελογιατροί...Ποιά κρίση και μαλακίες...Φαί μπορεί να μην έχουνε να φάνε...Αλλά το χαπάκωμα δεν χάνεται με τίποτα λέμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...