Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Κάτι “ξέρει” το κοπρόσκυλο; θα γίνει της…Ουκρανίας;



Σε μια «προφητική» δήλωση προχώρησε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τ.Πάιατ λέγοντας πως η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει απρόβλεπτες αναταράξεις στο Αιγαίο αλλά και οι ΗΠΑ θα βρεθούν στην ίδια κατάσταση τους επόμενους δυο μήνες, ενόψει της επανεκλογής Ερντογάν.
Η δήλωση έγινε κατά την συνέντευξη που παραχώρησε στο Vice 
Νομίζω ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν αναταράξεις τους επόμενους δυο μήνες, ενόψει της επανεκλογής Ερντογάν. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει εμπιστοσύνη», δηλώνει . Στο ερώτημα αν θεωρεί ότι όλα αυτά είναι προεκλογική ατζέντα ο Αμερικανός πρέσβης, απάντησε: «Σε μεγάλο βαθμό πιστεύω ότι αποτελούν πολιτική ατζέντα, ωστόσο δεν θέλω να τα αγνοήσω».
Στο ερώτημα αν μπορούμε να ελπίζουμε να γυρίσουν πίσω οι δυο αξιωματικοί μας απάντησε: «Αυτή η δουλειά μου έμαθε πριν από καιρό να μην κάνω προβλέψεις. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ασχολούνται με το θέμα και ότι πιστεύουμε ότι αυτοί οι δυο στρατιωτικοί πρέπει να επιστρέψουν στις οικογένειές τους
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρεσβευτής «ανησυχεί» για κάποιο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.
Την ανησυχία του για τον κίνδυνο μίας «ακούσιας αντιπαράθεσης» στο Αιγαίο επανέλαβε και από το το 3ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στις 2 Μαρτίου.
Ενώ φόβους για ένα «ατύχημα» στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, στον απόηχο της νέας έντασης στα Ίμια, εξέφρασε και στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Ιστορίες του Σκάι, η οποία μεταδόθηκε στις 30 Ιανουαρίου«Η ανησυχία μου, ο φόβος μου, είναι το ατύχημα... Όσο έχετε αυτά τα φονικά περίπλοκα στρατιωτικά συστήματα που λειτουργούν σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο υπάρχει πάντα φοβερός κίνδυνος ατυχήματος, το οποίο φυσικά θα προκαλέσει μεγάλες επιπλοκές στη σχέση σας» προειδοποιεί ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα. 
Ο Πάιατ δεν είναι ένας απλός συνηθισμένος πρεσβευτής. Θεωρείται άνθρωπος ειδικών αποστολών και ήταν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία την εποχή της ανατροπής του τότε νόμιμου προέδρου της χώρας Β.Γιανουκόβιτς μετά από μια αιματηρή αστική εξέγερση που ακόμα κανείς δεν ξέρει με ακρίβεια τον αριθμό των θυμάτων μεταξύ πολιτών του Κιέβου και αστυνομικών.

Πάιατ: Η Ελλάδα θα έχει αναταράξεις από την Τουρκία τους επόμενους 2 μήνες

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τζέφρι Πάιατ: Νομίζω ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν αναταράξεις τους επόμενους δυο μήνες, ενόψει της επανεκλογής του Προέδρου Ερντογάν.
Σήμερα δηλαδή μίλησε δήθεν για μια Τουρκία–εχθρό. Την ίδια ώρα όμως που έκανε τη δήλωση αυτή, οι ΗΠΑ πουλάγανε στη Τουρκία πυραύλους Patriots!!!

flowerbabis είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=yTei2UojmjU

EΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ ΣΤΡΑΤΗΓΩ
ΒΟΗΘΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΤΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ Ο ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ανώνυμος είπε...

Απο την ημερα που πατησε το ποδι του σε "καθε προφητεια του" μετα απο τρεις τεσσερεις μερες ακολουθει και νεα κλιμακωση των Μογγολων.
Η τελευταια του δηλωση επεκτεινει τον "οριζοντα των προβληματων"

«Ελπίζω να έχουμε σύντομα μια λύση. Θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ πρωθυπουργών. Θα ήταν καλό να έχουμε πρόοδο και για την Ελλάδα και για τα Σκόπια. Θα συνεχίσουμε να είμαστε υπέρ της διαδικασίας, υποστηρίζουμε τον Μάθιου Νίμιτς και το παρακολουθούμε όχι ως διαμεσολαβητές, αλλά ως υποστηρικτές της προόδου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...