Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

To μέγα σκάνδαλο είναι τα δίς που άρπαξαν όλοι οι πολιτικοί - υπουργοί όλα τα χρόνια….ατιμώρητοι .



Γιατί νομίζετε ότι πουλούν και την μάνα τους για ένα υπουργείο; Για το καλό του τόπου; Η Novartis και κάθε Novartis αφού βρίσκει αργυρώνητους κάνει την δουλειά της. Εμείς τα ζώα δεν γνωρίζουμε ότι όλοι μα όλοι τα έχουν αρπάξει; Συνεχίζουμε όμως να ψηφίζουμε τους ίδιους κλεφταράδες και να τους χειροκροτούμε. Δεν υπάρχουν λένε αποδείξεις. Απόδειξη είναι ότι κανένας μα κανένας υπουργός δεν υπογράφει σύμβαση ακόμη και για κωλόχαρτα , εάν δεν πάρει την δήθεν «νόμιμη μοίρα».  

Το σκάνδαλο της Novartis, είναι γνωστό εδώ και χρόνια είπε στην ΕΡΤ και την «Πρώτη Είδηση» ο Γενικός Γραμματεάς των νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας Παναγιώτης Παπανικολάου.

Σημείωσε ότι επί σειρά ετών η Novartis, όπως και άλλες εταιρίες, προσεγγίζουν γιατρούς για...προωθούν το λιανεμπόριο και τους πολιτικούς για το χονδρεμπόριο και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην εμπλέκονται πολιτικοί.

Τόνισε ότι το πάρτι στην Υγεία έφτασε τα 70 δισ ευρώ, ενώ την εποχή της εικονικής ανάπτυξης και των Ολυμπιακών Αγώνων η φαρμακευτική δαπάνη έφτασε σε εξωφρενικά επίπεδα.

Ο Παναγιώτης Παπανικολάου συνέχισε σημειώνοντας ότι,

«το πρώτο μέρος αφορά τα εμβόλια της γρίπης 2008-2009.

Τους προκαλώ να δουν τη δημόσια εκδήλωση που είχε κάνει τότε η ΑΡΣΗ, που δηλώναμε ότι είναι τελείως παράλογο, αντιιατρικό, αντιεπιστημονικό που από τη μια να αδιαφορεί η πολιτεία για τους αναγκαίους παιδιατρικούς εμβολιασμούς και από την άλλη να έχει προμηθευτεί 16εκ. άχρηστα εμβόλια, με τη λογική την επιστημονική να εμβολιάσει δύο φορές όλο τον πληθυσμό.

Ερώτηση: Υπάρχει περίπτωση να μην εμπλέκονται πολιτικοί;

Παπανικολάου: Καθόλου. Δεν ξέρω για τους συγκεκριμένους που αναφέρονται στη δικογραφία, γενικά μιλάω.

Θέλει δύο σκέλη για να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο. Το ένα σκέλος είναι το λιανεμπόριο το οποίο πρέπει να έχει με το μέρος του γιατρούς με κατευθυνόμενη συνταγογράφηση. Για να μπορέσει να γίνει το λιανεμπόριο όμως πρέπει να έχουμε το χονδρεμπόριο, δηλαδή αναγκαίες ρυθμίσεις από την πολιτεία που να επιτρέπουν αυτό το έκνομο λιανεμπόριο το οποίο χρειάζεται πολιτικές αποφάσεις.

Ερώτηση: Άρα δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis χωρίς εμπλοκή πολιτικών;

Παπανικολάου: Όχι φυσικά γιατί χρειάζεται το χοντρό πακέτο για να προωθήσουμε το χονδρεμπόριο. Στην Ελλάδα εκτός από το σκανδαλώδες κέρδος του κατασκευαστή και το σκανδαλώδες κέρδος στο εμπόριο, υπάρχει ένα μεγαλειώδες πράγμα το οποίο είναι μια απίστευτη φούσκα υπερτιμολόγησης, η οποία ορισμένα υλικά ιατρικά τα έκανε να τα αγοράζουν τα ελληνικά νοσοκομεία 10 και 15 φορές πάνω από τα Βρετανικά, τα Γερμανικά κ.λ.π, όπου δημιούργησε στο φάρμακο κατά τη δικιά μου εκτίμηση μια ιστορία που κόστισε στο Ελληνικό δημόσιο από το 1998 παραπάνω από 70 δις ευρώ...

enimerosi24.gr



Ποιος αντιδρούσε Οεεεο στην μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης που τώρα πανηγυρίζει;
 




Και ένα επίκαιρο άρθρο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Λαδώνονται" οι βουλευτές; Αποκλείεται. Μας το είχε βεβαιώσει στο παρελθόν ο Τσοχατζόπουλος, μας το επιβεβαίωσε ο Μαντέλης, μας το ανέλυσε ο Παυλίδης, είχαμε διαβάσει την διατριβή που είχε κάνει για το θέμα ο Τσουκάτος. Αλλωστε και το δεξί χέρι του Σημίτη ο Τσουκάτος ομολόγησε δημόσια ότι πήρε χρήματα από τη «Ζήμενς», τα οποία – κατά τον ισχυρισμό του – τα παρέδωσε στα ταμεία ενός κόμματος, του ΠΑΣΟΚ, Δικαιολόγησε μάλιστα την ενέργεια του λέγοντας: «ήταν καθιερωμένο - επί πολλές δεκαετίες - να λαμβάνουν τα πολιτικά κόμματα χρηματοδοτήσεις μεγάλων ποσών από χρηματοδότες που δεν ήθελαν δημοσιότητα. Ακόμη, ήταν και παραμένει πραγματικότητα, πως τα εκλογικά έξοδα, πάντοτε υπερέβαιναν τα επίσημα έσοδα των κομμάτων».

Νόμιμο και ηθικό για τους καπιταλιστικούς κανόνες αυτό όπως μας είχε διαβεβαιώσει τότε και ο Θόδωρος Πάγκαλος:
«Πήρε ο Τσουκάτος κάτι λεφτά, τα πήγε σε ένα κόμμα, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ. Τι αδίκημα είναι αυτό; (…). Δηλαδή, τι αδίκημα είναι; Παίρνω από μια ιδιωτική εταιρεία λεφτά και τα πάω σε ένα κόμμα, είναι αδίκημα κάποιου είδους; (…).Τι αδίκημα είναι να πάρω λεφτά και να τα πάω σε ένα κόμμα;».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...