Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Ποιοι αγοράζουν τα φιλέτα του ελληνοτουρκικού real estate;



Το Navarino Residences ήδη έχει πωλήσει από τα σχέδια τις 15 πρώτες παραθεριστικές κατοικίες με μέσο τίμημα τα 4 εκ.ευρώ για κάθε μία και αγοραστές μεταξύ άλλων τον ιδιοκτήτη της πιο παλιάς ελβετικής τράπεζας και δύο μεγαλομέτοχους πολυεθνικών εταιρειών.
Ανω του 40% των προς διάθεση ακινήτων έχει πωληθεί από τα σχέδια: πρόκειται για 15 ιδιοκτησίες ενώ έχει ξεκινήσει η κατασκευή των πρώτων κατοικιών. Οι τιμές εκκίνησης για τις κατοικίες των τεσσάρων κυρίων δωματίων με 400 τ.μ. εσωτερικών χώρων διαμορφώνονται στα 2,5 εκατ. ευρώ, αλλά ο μέσος όρος για τις μονάδες που έχουν πωληθεί είναι σημαντικά υψηλότερος λόγω της ζήτησης που υπάρχει για κατοικίες μεγάλης επιφάνειας.
Πρόκειται για πολυτελείς κατοικίες οι οποίες αναπτύσσονται στο Navarino Dunes, την πρώτη παραθαλάσσια περιοχή της Costa Navarino στη Μεσσηνία. Το μέγεθος τους αρχίζει από 400 τ.μ. και φθάνει τα 1.400 τ.μ. σε οικόπεδα από ενάμιση έως τρία στρέμματα.

Οι κατοικίες βρίσκονται πάνω στην παραλία ή αμφιθεατρικά στους λόφους του Navarino Dunes και έχουν θέα στη θάλασσα και στις πισίνες, ενώ συνοδεύονται από υπηρεσίες διαχείρισης και προνομιακή πρόσβαση σε όλες τις εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του resort που διαθέτει δύο από τα αρτιότερα διεθνώς γήπεδα γκολφ.
Οι ιδιοκτήτες που αποκτούν κατοικία στην Costa Navarino, προέρχονται τόσο από την Ελλάδα όσο όμως και από πολλές χώρες του εξωτερικού και είναι εφοπλιστές και άλλοι επιχειρηματίες από χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Βέλγιο και η Αγγλία.
Οι αγοραστές βλέπουν έτσι κατοικία αλλά και επένδυση αφού οι προοπτικές υπεραξίας είναι μεγάλος και λόγω του μικρού αριθμού των κατοικιών.
Η ΤΕΜΕΣ, ιδιοκτήτρια του Costa Navarino, προχωρά σειρά μεγάλων επενδυτικών σχεδίων με νέες επενδύσεις στη Μεσσηνία που αγγίζουν τα 250 εκατ. ευρώ.
Το παραθαλάσσιο Νavarino Waterfront στην Κάτω Γιάλοβα, θα είναι ένα resort 5 αστέρων με μια παραθαλάσσια αγορά κατά το πρότυπο παράκτιας κωμόπολης με επιλογές για φαγητό, αγορές και διασκέδαση.
Στο Navarino Bay όπου βρίσκεται ήδη το γήπεδο γκολφ The Bay Course, θα δημιουργηθούν ένα ακόμα υπερπολυτελές ξενοδοχείο, καθώς και βίλες με πισίνα. Ηδη προχωρά η κατασκευή του Navarino Bay Clubhouse, που θα συμπληρώσει το υπάρχον γήπεδο The Bay Course.
Παράλληλα, στο κοντινό Navarino Hills σε ένα υψίπεδο 5.000 στρεμμάτων με θέα στον κόλπο του Ναυαρίνου, θα δημιουργηθούν δύο νέα γήπεδα γκολφ 18 οπών.
Η ΤΕΜΕΣ συμμετέχει με ποσοστό 50% στην εταιρεία Home Holdings, η οποία έχει εξαγοράσει το Hilton Αθηνών με το υπόλοιπο 50% να ανήκει στην D-Marine Investments Ηolding B.V. θυγατρική του τουρκικού ομίλου Dogus, ο οποίος κατέχει και ποσοστό περίπου 33% στην Apollo Investment Hold Co, νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Η Home Holdings έχει σχεδιάσει την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος για την αναμόρφωση και του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Hilton Aθηνών στο οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται και η διαμόρφωση και δημιουργία προς πώληση τουριστικών κατοικιών, όπως και η λειτουργία νέων χώρων ψυχαγωγίας και εμπορικών καταστημάτων.
Τα επενδυτικά σχέδια για παραθεριστικές κατοικίες σε όλη τη χώρα ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια και βρίσκονται σε εξέλιξη. Για παράδειγμα, πολυτελείς κατοικίες έχουν διαθέσει εδώ και καιρό και οι όμιλοι Ανδρεάδη και Κοκοτού στη Χαλκιδική και στην Ελούντα αντίστοιχα.
Στον Αστέρα Βουλιαγμένης οι νέοι επενδυτές, στις τάξεις των οποίων περιλαμβάνονται αραβικά και τουρκικά κεφάλαια, εκτός από την αναβάθμιση των δύο ξενοδοχειακών μονάδων, προχωρούν και στην κατασκευή δέκα έως δεκατριών υπερπολυτελών κατοικιών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατοικίες αυτές έχουν ήδη αγοραστεί.

Ερντογάν: Αγκυρα-Σκόπια είναι μαζί, αδέλφια μας οι «Μακεδόνες»


Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Ελλάδα μπλοκάρει την ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, ωστόσο η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την αλλαγή του ονόματός των Σκοπίων. «Οι δεσμοί μεταξύ Τουρκίας και Μακεδονίας είναι αδελφικοί» τόνισε ο τούρκος Πρόεδρος, προσθέτοντας πως «Άγκυρα και Σκόπια δεν έχουν καμία διαφορά και δεν πρόκειται να αφήσουμε τους αδελφούς μας Μακεδόνες μόνους. Θα είμαστε πάντα μαζί τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...