Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Οι τούρκοι θα το συνεχίσουν στην Κύπρο μέχρι…. Καζάν-Καζάν.



Μυστική επίσκεψη – αστραπή πραγματοποίησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο εμίρης του Κατάρ στην Αθήνα, όπου συναντήθηκε με ανώτερους αξιωματούχους της EXXON Mobil. Οι συναντήσεις έγιναν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου διέμενε σε πολυτελή σουίτα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής», ο Αλ Θάνι επέλεξε την Αθήνα προκειμένου να συνομιλήσει με στελέχη της ExxonMobil για τους υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο.
Μαζί με την επίσκεψή του εμίρη στην Αθήνα, έφτασε και ομάδα ειδικών σε θέματα εξορύξεως και μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου από την Ντόχα, έτσι ώστε να συμμετάσχει στα πολύωρα meeting με δύο Αμερικανούς που κατέλυσαν επίσης στο «Μεγάλη Βρετανία».
Ο εμίρης του Κατάρ ενδιαφέρεται άμεσα για την ΑΟΖ της Κύπρου, καθώς η Εxxon σε συνεργασία με την Qatar Petroleum έχουν εξασφαλίσει άδεια ερευνών στο οικόπεδο 10. Οι συζητήσεις έγιναν εν όψει της έλευσης ειδικών σκαφών για λογαριασμό της ΕxxonMobil στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και τη γεώτρηση που είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Την Πέμπτη θα βρίσκονται στο τεμάχιο 10 δύο υπερσύγχρονα πλοία της EXXON για έρευνες εντοπισμού των δύο στόχων για τις ερευνητικές γεωτρήσεις τον ερχόμενο Οκτώβριο. Mαζί τους θα εμφανιστεί και ο Αμερικανικός στόλος. Εντός των επόμενων ημερών θα ληφθεί και η τελική απόφαση για την πώληση του φυσικού αερίου από το κοίτασμα Αφροδίτη στην Αίγυπτο.

Το ΦΑ ως ενοποιητικός / διαχωριστικός παράγοντας για τους Κύπριους

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλες οι πιέσεις που ασκούν οι Τούρκοι μέσω Αλβανίας-τσαμουριά και Σκοπίων – όνομα, αποσκοπούν στο να μοιραστούν τα κοιτάσματα της Κύπρου. Μόλις υποκύψουμε στο όνομα έχουν καταφέρει και τα υπόλοιπα που δυστυχώς μέσα σε αυτά είναι και η συνδιαχείρηση του Αιγαίου. Δηλαδή ολοκληρωτική ήττα του Ελληνισμού. Να θυμηθείτε ότι θα το καταφέρουν. Όταν διεκδικείς όλο και κάτι κερδίζεις.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ανέφερες και την καθυστέρηση του Ισραηλινόευρωπαικού αγωγού EAST MED που θα τους αφαιρούσε τον ενεργειακό έλεγχο. Αυτό το απεύχονται και οι Ρώσοι που τους στηρίζουν . Η επέμβαση τους στην βόρειο Συρία έχει σκοπό το μερίδιο σε τυχόν πέρασμα από εκεί αγωγού από το Ιράν. Τα περί Τουρκικής ζώνης ασφαλείας είναι γελοία. Όλα γίνονται για τους αγωγούς.

Ανώνυμος είπε...

Εάν δεν παρέμβουν οι Τούρκοι και στην έρευνα της EXXON Mobil θα έχουν πάρει πολύ μεγάλα ανταλλάγματα, και αυτά θα είναι η από Συρία η από Ελλάδα, εκτός εάν συμφωνήσουν οι Κύπριοι καζαν-καζάν.

Ανώνυμος είπε...

«Σημάδια κατάρρευσης εμφανίζει η πανταχόθεν πιεζόμενη κουρδική αντίσταση στην Αφρίν. Όποια σημεία ανθίστανται, δέχονται την "επίσκεψη" των επιθετικών ελικοπτέρων Τ-129. Δυστυχώς για τους Κούρδους, φαίνεται ότι στερούνται αντιαεροπορικών βλημάτων MANPAD» . Αυτό σημαίνει εγκατάλειψη των Κούρδων από τους ρώσους.

Ανώνυμος είπε...

Μη πολυμετρας τις πληροφοριες απο Αφριν, οποιος εχει δυνατη παραπληροφορηση δεν σημαινει οτι κερδιζει και τον πολεμο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...