Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Πες-πές όλο και κάτι μένει.



Απόρρητα καταφύγια στα Χανιά σε περίπτωση πολέμου και σεισμού . 51 υπόγεια ξενοδοχείων και πάρκινγκ έτοιμα να «υποδεχτούν» άμαχο πληθυσμό .
Πώς θα προστατευτούν οι πολίτες στα Χανιά σε περίπτωση πολέμου και αεροπορικού βομβαρδισμού.
Υπάρχουν καταφύγια στο νομό Χανίων για τον άμαχο πληθυσμό; Αντίστοιχα, ποιοι είναι οι χώροι καταφυγής πληθυσμού σε περίπτωση ισχυρού σεισμού;
Στα Χανιά υπάρχουν καταφύγια και των δύο κατηγοριών, δηλαδή τόσο χώροι συγκέντρωσης πληθυσμού για την προστασία από αεροπορικούς βομβαρδισμούς,  όσο και για την περίπτωση σεισμών και φυσικών καταστροφών που λειτουργούν ως χώροι καταφυγής πληθυσμού, χώροι παροχής βοήθεια και καταυλισμού στις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Τα καταφύγια της πρώτης κατηγορίας είναι υπόγειοι χώροι που επιλέγονται βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων από το τμήμα Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (Π.Σ.Ε.Α), σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ. Στα Χανιά μέχρι πρόσφατα υπήρχαν χωροθετημένα 14 τέτοια καταφύγια και κάλυπταν μόνο τον πληθυσμό του δήμου Χανίων,  ωστόσο έπειτα από μια συντονισμένη προσπάθεια μεταξύ των αρμόδιων αρχών, η λίστα επικαιροποιήθηκε και ο νομός διαθέτει συνολικά 51 καταφύγια, χωρητικότητας 115.000 κατοίκων. Υπόγεια πάρκινγκ στα Χανιά και υπόγεια μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων συγκαταλέγονται στη λίστα που έχει σταλεί στην υπηρεσία ΠΣΕΑ Ηρακλείου.
Που βρίσκονται όμως αυτοί οι χώροι στα Χανιά. Η Αντιπεριφέρεια Χανίων έχει χωροθετήσει τέτοιου είδους καταφύγια που φαίνονται στον παρακάτω χάρτη, ενώ και ο δήμος Χανίων έχει επικαιροποιήσει σχετική λίστα ενώ πρόσφατα εγκρίθηκε το ποσό των 350.000 ευρώ για εργασίες στους χώρους που έχουν επιλεγεί ως χώροι καταφυγής.

Χώροι καταφυγής δήμου Χανίων

 

Τσελέντης: Μας προβληματίζει μια περιοχή στην Ελλάδα για σεισμούς .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΙΡΑΚΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΕΡΩΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...