Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Στα σοβαρά, πιστεύουν ότι μπορούν να τους καθίσουν στο σκαμνί;



Στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, οδεύει η δικογραφία για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis που αφορά σε πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να τη διαβιβάσει στη Βουλή, για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας.
Στο σκάνδαλο φέρονται να εμπλέκονται δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πρωθυπουργοί είναι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Παναγιώτης Πικραμμένος.  Σύμφωνα πάντα με τς ίδιες πληροφορίες οι υπουργοί είναι οι: Γιαννης Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Ανδρέας Λοβέρδος, Μάριος Σαλμάς και Γιώργος Κουτρουμάνης.
Οι υπουργοί που εμπλέκονται έχουν θητεύσει στα υπουργεία Υγείας, Ανάπτυξης και Οικονομικών. Τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα κατείχαν υπουργικό θώκο από το 2006 έως τις αρχές του 2015, με βάση τις ίδιες πηγές.
Επίσης, εκτός των παραπάνω πολιτικών προσώπων, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και στον Κωνσταντίνο Φρουζή, πρώην γενικό διευθυντή  της Novartis Hellas και πρώην πρόεδρο του συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος. Η δίωξη αφορά στην κατηγορία της δωροδοκίας και έχει εκδοθεί διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.
Παράλληλα, συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία Διαφθοράς και για τα πολιτικά και μη πρόσωπα, όσο αφορά το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.



Αντιπερισπασμός και αποπροσανατολισμός για το συλλαλητήριο είναι. Ο Τζανακόπουλος πήγε στον Άρειο πάγο για να δώσει εντολές

Βρήκε …παπά να θάψει καμιά δεκαριά

 

Αυτός που πήρε 1 εκατ. ευρώ μίζα μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου - Πως έγινε η παράδοση της βαλίτσας

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσοι καταφέρθηκαν άγρια κατά του συλλαλητηρίου θα δουν την εκδίκηση των Αμερικανών σύντομα.

Ανώνυμος είπε...

Έχω μια απορία. Μήπως τις μίζες της Novartis τις μέτρησε η ΕΛΑΣ;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...