Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Η νονά του Ζάεφ.



Έκανε την «βάπτιση» η Μέρκελ του Ζόραν Ζαεφ, στην αρχή της συνέντευξης Τύπου, αφού τον αποκάλεσε «Πρωθυπουργό της Μακεδονίας»…και τα σκυλιά δεμένα.
Η Αγκελα Μέρκελ, μιλώντας πρώτη στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων, στην ομιλία της αναφερόμενη στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, χρησιμοποιούσε τον όρο «Μακεδονία».
Αργότερα στην ομιλία της είπε: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε συζητήσει κατά καιρούς εντατικά. Όταν μιλούσαμε για την «Μακεδονία». συζητούσαμε και για το θέμα του ονόματος. Θυμάμαι μεταξύ άλλων τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, όπου τότε η δυνατότητα ένταξης απέτυχε λόγω του θέματος της ονομασίας και είμαι πολύ χαρούμενη και ανακουφισμένη που με την κυβέρνηση Ζάεφ τώρα ήρθε πάλι κινητικότητα στις συνομιλίες.
Μίλησα χθες και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Και οι δύο πλευρές προσεγγίζουν η μία τη άλλη. Το πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμη. Αλλά από τη δική μας πλευρά κατέστησα σαφές ότι επιθυμούμε πολύ μια λύση, και όπου μπορούμε να βοηθήσουμε και να συμβάλουμε, θα παροτρύνουμε και τα δύο διαπραγματευόμενα μέρη να κάνουν βήματα που είναι αναγκαία.


Δείτε εδώ το βίντεο 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η αρχικαριολα η ναζι η μερκελ τι αλλο να περιμενεις απο αυτην.Γερμανος καλος μονο νεκρος.Που θα παει θα γυρισει ο τροχος και τοτε ελεος κανενα.

Ανώνυμος είπε...

Η Μέρκελ εξέθεσε τον Σαμαρά αποκαλώντας τα Σκόπια σκέτο …«Μακεδονία»

«Η εξέλιξη (στην ΕΕ) της "Μακεδονίας" είναι ουσιαστικά μπλοκαρισμένη, λόγω του ότι δεν έχει διευθετηθεί η διένεξη για το όνομα» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και πρόσθεσε ότι είναι σε συζητήσεις για το θέμα και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ενώ ανέφερε ότι το θέμα συζητήθηκε και στο πλαίσιο της πρόσφατης συνάντησης ηγετών της περιοχής στο Ντουμπρόβνικ.

«Πιστεύω ότι πρέπει πάντα να βλέπουμε ότι για τη …"Μακεδονία"…(όπως την αποκάλεσε η καγκελάριος) θα μπορούσε να έχει μεγάλη σημασία να υπερβεί κάποτε τη διένεξη του ονόματος. Και, χωρίς συμβιβασμούς αυτό δεν θα είναι εφικτό» δήλωσε η κ. Μέρκελ κατά τη διάρκεια της «θερινής» συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα, στο Βερολίνο. Επισημαίνεται ότι η καγκελάριος αναφερόταν, στις απαντήσεις της, στην πΓΔΜ ως «Μακεδονία».

Η κ. Μέρκελ σημείωσε ακόμη ότι τα ζητήματα των μειονοτικών δικαιωμάτων στη χώρα θα διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην ενταξιακή πορεία της προς την ΕΕ. Ερωτηθείσα εάν θα μπορούσε να φανταστεί «μια δημιουργική λύση» για το ζήτημα της ονομασίας και εάν προτίθεται να εμπλακεί προσωπικά στο θέμα, η καγκελάριος τόνισε ότι ο αριθμός των πιθανών συνδυασμών (ενν. για το όνομα) είναι περιορισμένος και επισήμανε ότι δεν θα ήθελε να τους «κάψει» αναφέροντάς τους δημοσίως.

«Εάν έλεγα κάτι εδώ, θα μπορούσαμε να στοιχηματίσουμε εάν θα έρθουν δύο διαψεύσεις -μια από τη "Μακεδονία" και μία από την Ελλάδα- ή μόνο μία διάψευση. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η εκδοχή δεν θα είναι πλέον πιθανό να έρθει ποτέ» δήλωσε και διευκρίνισε ότι η ίδια διεξάγει τις συζητήσεις της εμπιστευτικά, εκθέτοντας ουσιαστικά τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά...

«Αυτό και μόνο είναι αρκετά δύσκολο. Έχω επανειλημμένα φάσεις που ασχολούμαι προσωπικά με το θέμα και μετά υπάρχουν πάλι φάσεις όπου αφήνεις την υπόθεση να ησυχάσει λίγο. Θα έρθει, με βεβαιότητα, πάλι η χρονική στιγμή που και εγώ προσωπικά θα προσπαθήσω πολύ για αυτό. Αλλά τελικά, κοιτάξτε, εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε, αλλά εάν οι ίδιοι οι συντελεστές δεν σημειώσουν πρόοδο, τότε δεν ωφελεί και η δική μου βοήθεια σε κάτι» επισήμανε.

Πάντως αξίζει να αναρωτηθούμε, εάν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σκοπεύει να σκοπεύει να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Γερμανία για την χρήση ενος μη εγκεκριμένου από τον ΟΗΕ ονόματος που έκανε πολλές φορές κατά τη συνέντευξη τύπου η Γερμανίδα καγκελάριος, ή τα αντανακλαστικά των Σαμαρά-Βενιζέλου εξαντλούνται ...στην Κύπρο...

http://www.koutipandoras.gr/article/i-merkel-exethese-ton-samara-apokalontas-ta-skopia-sketo-makedonia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...