Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Εμείς προτείνουμε να ονομαστούν ακόμη και το …λουρί της Χάϊδως …..



….Για να γίνει ανεξάρτητη η Κρήτη, αφού προγραμματίζουν «ακύρωση» της Μακεδονίας.   
Ο Μάθιου Νίμιτς, στη σημερινή παρέμβαση του, ανέφερε ότι δεν έχει νέες ιδέες για το όνομα και ότι οι προτάσεις του θα κινηθούν στο πλαίσιο των προτάσεων που έχει καταθέσει τα τελευταία χρόνια.
Επεσήμανε δε, ότι υπάρχει δυναμική επίλυσης του ζητήματος, ενώ αναφέρθηκε ειδικώς στην ύπαρξη κάποιου τύπου προσδιορισμού πίσω από το όνομα.
Ποιες ήταν οι προτάσεις του Μάθιου Νίμιτς, τα τελευταία 20 χρόνια γύρω από το Σκοπιανό, ώστε να αντιληφθούμε περίπου το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί και σε αυτήν την περίοδο.
Από το 1994, ο Μάθιου Νίμιτς συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για το λύση του Σκοπιανού ζητήματος, όταν και πραγματοποίησε συνάντηση με τον τότε Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου και τον τότε Υπουργό Εξωτερικών Κάρολο Παπούλια.
Το 1998 προτείνεται ο όρος Μακεδονία των Σκοπίων, αλλά απορρίπτεται από την πλευρά της ΠΓΔΜ, ενώ το 2005 η νέα πρόταση του Μάθιου Νίμιτς είναι «Republika Makedonija Skopje» είναι η νέα πρόταση του Μάθιου Νίμιτς.
Το 2008 προτείνονται πέντε ονόματα από τον Μ.Νίμιτς. Συνταγματική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ανεξάρτητη Δημοκρατία της Μακεδονίας, Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας και Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας.
Μόνο την τελευταία ονομασία συζητούσε η Ελλάδα. Ο Μάθιου Νίμιτς προτείνει ξανά την ονομασία Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια. Αρνητική η στάση της Αθήνας. Την επόμενη χρονιά προτείνεται το όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.
Για τις 17 Ιανουαρίου 2018 έχει προσδιοριστεί η επόμενη συνάντηση του με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και των Σκοπίων, με θέμα την ονομασία της πΓΔΜ  και αναμένεται να ρίξει στο τραπέζι των δήθεν διαπραγματεύσεων τρεις προτάσεις για την ονομασία των Σκοπίων.
Αυτές θα είναι:
«Βόρεια Μακεδονία»
«Άνω Μακεδονία»
«Nova Macedonia»




Πάγκαλος: «Ας λέγονται τα Σκόπια όπως θέλουν, Αθήνα, Σπάρτη, Μακεδονία»



Πούτιν προς Ελλάδα: «Παίρνουμε πίσω την αναγνώριση της ΠΓΔΜ ως Μακεδονία»

Τώρα είναι αργά για Πουτινιές γιατί την αναγνωρίζουμε εμείς με εντολή πέραν του Ατλαντικού. Σε έφαγε στην στροφή ο Τράμπ με τον Αλ6 Tέξας..



 

Νίμιτς: Ο όρος «Μακεδονία» υπάρχει στην ονομασία-Τον αναγνωρίζει η Ελλάδα


Άντε ρε παιδιά ποιο γρήγορα . Περιμένει η Κρήτη για ανεξαρτησία με αγωνία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...