Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Σκοπιανό. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσαμε. Έρχεται η σειρά της Θράκης και της Τσαμουριάς, εάν προλάβει.



Ο Τσίπρας είναι αποφασισμένος να μην γίνει…Καραμανλής, και για αυτό συμφώνησε σε συνθέτη ονομασία.
  
Πάντως πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο Σκοπιανός κάνει πολύ μεγάλη υποχώρηση, και θα αλλάξει τα ονόματα δρόμων, και του αεροδρόμιου, έναντι του ονόματος Μακεδονία και την ένταξη του στους διεθνείς οργανισμούς. Μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Μόνο λεύκανση πρωκτού δεν κάνει ο άνθρωπος.  

«Πρώτα ο αλυτρωτισμός, μετά το όνομα»: αυτό το μήνυμα έστειλε στα Σκόπια ο Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε στο Νταβός με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ.
«Δεν θέλουμε να λύσουμε μόνο το θέμα του ονόματος, πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουμε τον αλυτρωτισμό» είπε χαρακτηριστικά ο Τσίπρας, για να προσθέσει: «Με τον Ζάεφ έχουμε την επιθυμία να αντιμετωπίσουμε τις υπαρκτές διαφορές μας με…. υπευθυνότητα». «Ο Ζόραν με ενημέρωσε ότι είναι διατεθειμένος να προβεί σε σημαντικές πρωτοβουλίες άμεσα σε αυτή την κατεύθυνση. Και εγώ του είπα ότι και εμείς, πρωτοβουλίες που είχαμε παγώσει, θα τις προχωρήσουμε», τόνισε σημειώνοντας ότι η Αθήνα θα στηρίξει την υποψηφιότητα της γείτονος χώρας στην Πρωτοβουλία Αδριατικής – Ιονίου αλλά θα προχωρήσει και στην κύρωση της δεύτερης φάσης της σχέσης με την ΕΕ στο κοινοβούλιο.
Προκειμένου να προχωρήσει η ευρωπαϊκή ενταξιακή πορεία και η ένταξη στο ΝΑΤΟ που θέλουν, πρέπει να βρούμε λύση σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα, σημείωσε.  Πρέπει να συμφωνήσουμε σε σύνθεση ονομασία με ισχύ έναντι όλων.
Δηλώσεις έκανε και ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ ο οποίος ανάφερε: «Είμαστε αποφασισμένοι και δεσμευμένοι να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και να συμβάλλουμε να ξεπεραστούν τα προβλήματα των δύο χωρών». Ωστόσο δεν έκανε καμιά κουβέντα για αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων…
Στην συνέχεια των δηλώσεων του ανέφερε πως: «Είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε μία γειτονιά στα Βαλκάνια που θα είναι ευημερίας. Η πλειοψηφία των πολιτών και στις δύο χώρες θέλουν να είμαστε κοντά. Θέλουμε να είμαστε εταίροι στην ΕΕ και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Η λύση πρέπει να λαμβάνει υπόψη της την εθνική αξιοπρέπεια των λαών μας. Θέλουμε να βρούμε λύση μετά από 25 χρόνια. Η χώρα μου θα αλλάξει το όνομα στο αεροδρόμιο και τις λεωφόρους.
Αυτό δείχνει ότι δεν έχουμε αλυτρωτικές σκέψεις έναντι του γείτονα μας. Με τον Τσίπρα συζητήσαμε ήδη για αυτό.




Για αυτό σας σπρώξαμε τον Τσίπρα που είναι ποιο …ενδοτικός. 


Εξάλλου μας ενημέρωσε - προετοίμασε  ο αμέρικαν παπαγάλος Αλέξης Παπαχελάς λέγοντας ότι … πρώτον, ότι σκοπός είναι...μια σύνθετη ονομασία.
Το δεύτερο, ότι ο κ. Ζάεφ είπε ότι θα αλλάξει το όνομα στο αεροδρόμιο και σε κάποιους κεντρικούς δρόμους, το οποίο είναι ένα μέτρο για την οικοδόμηση καλής θέλησης.
Το τρίτο, ότι ο κ. Τσίπρας είπε πως σκοπεύει να φέρει στην Βουλή προς ψήφιση το πακέτο που αφορά την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ.
Από τους «έξω» υπάρχει μία ικανοποίηση, αλλά και …μεγάλη πίεση, βεβαίως βεβαίως.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...