Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ψιτ παιδί… τι έχει μέσα το ....τζατζίκι;Στο παλάτι εδόθη το γεύμα προς τιμή του Πάκη από τον Σαουδάραβα Βασιλιά υπήρξε και ένα απρόοπτο, που έσπασε το αυστηρό πρωτόκολλο. Στο τραπέζι υπήρξε ένα πιάτο (κάτι σαν αραιωμένο γιαούρτι) και οι δικοί μας δεν το δοκίμαζαν γιατί δεν ήξεραν τι είναι. Οπότε κάποια στιγμή, ο πιο γενναίος της ελληνικής αντιπροσωπείας (πανηλίθιος υπάλληλος της Προεδρίας της Δημοκρατίας) είδε έναν νεαρό να περιφέρεται με λευκή κελεμπία, τον πέρασε για... γκαρσόνι και ρώτησε δείχνοντας το πιάτο: «What is this?». Ο νεαρός προθυμοποιήθηκε να εξηγήσει και όταν τελείωσε την αφήγηση, ο «υπάλληλος - σούργελο» της Προεδρίας δέχθηκε το πείραγμα: «Ξέρεις ποιος ήταν αυτός που τον πέρασες για γκαρσόνι; Είναι ο διάδοχος του θρόνου Μωχάμεντ μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ». Ο άλλος έμεινε κόκαλο. Εδώ θα πρέπει να σας πω ότι η βασιλική οικογένεια αποτελείται από περίπου 15.000 μέλη, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου και της εξουσίας βρίσκεται στα χέρια περίπου των 2.000. Αποτελείται από απογόνους του Μωχάμαντ μπιν Σαούντ και των αδερφών του, αν και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που ανεβαίνουν στον θρόνο είναι απόγονοι του Αμπντουλαζίζ μπιν Αμπντούλ Ραχμάν αλ Σαούντ.
Διαβάστε περισσότερα για το θέμα...

Μωρέ και τα δέντρα θα ψηφίσουν, για να παραμείνουν στην εξουσία..Ανατροπές αρχικά στους δήμους αναμένεται να φέρει σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», έχουν συσταθεί επιτροπές εμπειρογνωμόνων που έλαβαν τις οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και προσπάθησαν να τις αξιολογήσουν.

Ωστόσο, οι δήμαρχοι φέρονται να αντιδρούν έντονα καθώς θεωρούν ότι «πριονίζονται» οι αρμοδιότητές τους.

Με βάση τις πληροφορίες τους Ελεύθερου Τύπου, οι προτάσεις της Επιτροπής προβλέπουν:

Απλή αναλογική: Θα ισχύει και στις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές και οι έδρες των δημοτικών-περιφερειακών συμβούλων θα μοιράζονται αναλογικά με βάση τα ποσοστά της πρώτης Κυριακής. Έως τώρα, όποιος έβγαινε πρώτος τη δεύτερη Κυριακή λάμβανε σημαντικό μπόνους ώστε να διαθέτει τα 3/5 των συμβούλων.

Με τον τρόπο αυτό, εξασφάλιζε ισχυρή πλειοψηφία μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο λαμβάνει και τις αποφάσεις. Με το νέο σύστημα, είναι εμφανής ο κίνδυνος ο εκλεγόμενος δήμαρχος να συναντά «τοίχο» όποτε θέλει να περάσει κάποια απόφαση, καθώς οι δικοί του σύμβουλοι θα είναι μειοψηφία.
Μείωση θητείας: Η πρόταση είναι να επιστρέψει η θητεία στην 4ετία και οι εκλογές να γίνονται τον Οκτώβριο για να αναλαμβάνει η νέα ηγεσία την 1η/1 του επόμενου έτους.

Ψήφο στους νόμιμους αλλοδαπούς: Μέσα στις προτάσεις περιλαμβάνεται και το δικαίωμα να έχουν δικαίωμα ψήφου και όσοι αλλοδαποί μένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Βάσει των επίσημων στοιχείων του υπουργείου Εσωτερικών, οι νόμιμα διαμένοντες αλλοδαποί ήταν 580.161 άτομα τον Ιανουάριο του 2017 και αυτό σημαίνει αύξηση του εκλογικού σώματος κατά περίπου 6%.

Όταν ψήφιζαν ακόμη και τα δέντρα – στο ...
Διαβάστε περισσότερα για το θέμα...

Ο καλύτερος στρατός του κόσμου αποτελείτε από σαραντάρηδες;Πριν ανοίξετε το στόμα σας καλύτερα να συνεννοείσθε πρώτα για να μην γίνεστε γελοίοι. Οι καιροί είναι…. πονηροί.
Xίλιοι άνδρες θα προσληφθούν, θα εκπαιδευθούν και θα στελεχώσουν τις ειδικές δυνάμεις των τριών Κλάδων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, προκειμένου να καλυφθούν κατεπειγόντως τα κενά στην επάνδρωση των κρίσιμων μονάδων για την ασφάλεια της χώρας.

Οι 600 άνδρες προορίζονται για τον Στρατό Ξηράς (καταδρομείς, αμφίβιοι καταδρομείς, αλεξιπτωτιστές, ΕΤΑ), οι 200 στην ΜΥΚ και άλλοι 200 στην Πολεμική Αεροπορία στην 31 ΜΕΕ και την φύλαξη των αεροδρομίων.

Το σύνολο των ενισχύσεων θα προέλθει από "έτοιμους" άνδρες, τους οπλίτες βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ).

Μόλις προσληφθούν θα περάσουν από ταχύρρυθμη τρίμηνη εκπαίδευση και θα αναπτυχθούν σε όλη την επικράτεια, ενισχύοντας ειδικά τις προκεχωρημένες μονάδες.

Έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης όσοι ήδη υπηρετούν στο στράτευμα κι όσοι έχουν πάρει απολυτήριο τα τελευταία 2 χρόνια. Η απόφαση αυτή πήρε υπογραφή από τον Πάνο Καμμένο χθες βράδυ και αναμένεται να πάρει ΦΕΚ και να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σημειώνεται ότι ο ΥΕΘΑ είχε αναφέρει πρόσφατα ότι οι Ειδικές Δυνάμεις πρέπει να ενισχυθούν με νέο προσωπικό ώστε να ανανεωθεί το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα στις μονάδες αυτές και ανήκει σε σημαντικό ποσοστό  στη γενιά των 40ρηδων οι οποίοι είναι μεν εξαιρετικά έμπειροι, αλλά βιολογικά έχουν φτάσει στα όριά τους σε ότι αφορά το επίπεδο καταπόνησης το οποίο δέχονται!

Κύριο κριτήριο είναι ο νυν φάκελος του καθενός από αυτούς, η ικανότητά τους να αντιλαμβάνονται την φύση της αποστολής και του εκάστοτε επιχειρησιακού προβλήματος, να το επιλύουν τάχιστα και βέβαια η φυσική τους κατάσταση.


Συγκινημένος από το πάθος, τη φιλοπατρία και τον επαγγελματισμό τω στελεχών του Ελληνικού Στρατού, δήλωσε σε Ρώσους αξιωματικούς ο νέος Αρχηγός του Στρατού Αντιστράτηγος  Αλκιβιάδης Στεφανής, μιλώντας τους κατά τη διάρκεια του εορτασμού της ημέρας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που πραγματοποιήθηκε  στην ρωσική πρεσβεία.

Πιο ειδικά ο Αντγος Α.Στεφανής είπε:

«Ηγούμαι ίσως του καλύτερου Στρατού του κόσμου: Του ελληνικού.
Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στο ακριτικό νησί της Παναγιάς, στις Οινούσες φυσούσαν άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ με αποτέλεσμα ούτε το ΛΣ ούτε και το ΠΝ να εγκρίνουν την δια θαλάσσης κίνησή μας προς το νησί, για λόγους ασφάλειας.
Οι αμφίβιοι καταδρομείς μας όμως, ανέλαβαν από μόνοι τους χωρίς καν να τους ρωτήσω τη μετακίνηση λέγοντάς μου “Κύριε Αρχηγέ αυτή είναι η δουλειά μας.
Να πλέουμε με 8 και 10 μποφόρ και στον τελευταίο βράχο του Αιγαίου”», είπε ο Αρχηγός για να συνεχίσει:
«Όντως αυτό έγινε και όταν πιάσαμε στο νησί ρώτησα έναν από τους καταδρομείς:  “Τι θα έκανες για την πατρίδα ρε;”.  Και μου απαντά δυνατά και χωρίς κανένα ενδοιασμό: “Τα πάντα Αρχηγέ”.
Αυτό το στέλεχος που αμείβεται με 780 ευρώ το μήνα και είναι πρόθυμο να κάνει τα πάντα για την πατρίδα, ε, δε θα το βρείτε σε κανένα άλλο Στρατό του κόσμου. Είμαι πραγματικά υπερήφανος που είμαι Αρχηγός τους», κατέληξε ο Αντγος Α.Στεφανής.Διαβάστε περισσότερα για το θέμα...

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Προσοχή γιατί ακρίβυναν τα καλσόν και οι κυλόττες.Την πρώτη αποτίμηση της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές στο Eurogroup για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων έκανε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.
Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι μετά το χθεσινό Eurogroup «έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά έχουμε μια απόφαση που δρομολογεί την τελική συμφωνία. Η μάχη συνεχίζεται γιατί το ΔΝΤ ζητά να φορολογήσουμε τους φτωχούς και να μειώσουμε τη φορολογία των πλουσίων. Εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό»
Βόμβα απο την Handelsblatt 
 
Έρχεται εσπευσμένα η DANIELE για το ΚΟΥΡΕΜΑ των καταθέσεων;

 

Η Κομισιόν σχεδιάζει επιβολή ανώτατου πλαφόν για τα μετρητάΔιαβάστε περισσότερα για το θέμα...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...