Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε.



264 πρόσφυγες έφτασαν περίπου στις 2:10 το πρωί της Κυριακής με το ναυλωμένο από το υπουργείο λαθροΜεταναστευτικής Πολιτικής πλοίο «Νήσος Σάμος», από τη Μυτιλήνη στο Ηράκλειο. Συνολικά 604 είναι οι λάθρο που «φιλοξενούνται» στην Κρήτη με την προσθήκη και τον 262. Η Αναπτυξιακή αναζητά άλλες 50 θέσεις για σπίτια σε Ηράκλειο και Σητεία.
Για τη φιλοξενία των έχουν ήδη εκμισθωθεί 30 σπίτια στο Ηράκλειο, 18 στη Σητεία και 5 σπίτια στα Χανιά. Οι δήθεν «προσωρινοί επισκέπτες» αποτελούν μέλη οικογενειών, που εναγωνίως ζητούν επανασύνδεση με τους οικείους τους. Για το λόγο αυτό, η εγκατάστασή τους θα είναι προσωρινή, μέχρι να μεταφερθούν σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, ώστε να βρεθούν και πάλι μαζί με τις οικογένειές τους.
Το μεγαλύτερο μέρος  προέρχονται από Αραβόφωνες χώρες, ενώ το νησί υποδέχτηκε τόσο Αφγανούς, όσο και Κούρδους πρόσφυγες.
Ο σχεδιασμός προβλέπει να παραμείνουν στη Λέσβο στα τέλη Δεκεμβρίου περί τους 3.500 λαθρομετανάστες, τόσοι όσοι μπορούν να παραμείνουν με ασφάλεια στις υπάρχουσες υποδομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...