Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Μέχρι τις εκλογές θα έχει ξεχασθεί το θέμα.



Παλιομακεδόνες και νεομακεδόνες. Ότι θέλουν ας κάνουν, αρκεί να …μην κόψουν το ΕΚΑΣ.

 «Νέα Μακεδονία» είναι η πρόταση του Μάθιου Νίμιτς παρουσία του Σκοπιανού και του Έλληνα εκπροσώπου στις Βρυξέλλες. Η Αθήνα το έχει ήδη εγκρίνει ενώ και ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ θα δεχτεί αυτήν την ονομασία, προκειμένου το θέμα να κλείσει τους πρώτους μήνες του 2018. Τη γεωγραφική ονομασία, όπως είναι η «Βόρεια Μακεδονία», δεν την ενέκρινε η ελληνική πλευρά, εκτιμώντας ότι δεν διακόπτει τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών, καθώς παραπέμπει στην ύπαρξη και «Νότιας Mακεδονίας» ενώ δεν τη θέλουν ούτε οι Βούλγαροι.
Έτσι καταλήξανε στο “Nέα Μακεδονία” και τώρα, αν κάτι δεν αλλάξει στην πορεία, στόχος είναι η λύση να βρεθεί έως την άνοιξη του 2018πριν τις εκλογές διότι είναι μέσα στα προαπαιτούμενα της πρωθυπουργίας Τσίπρα.

Άλλωστε και ο Τσίπρας, προχθές, μετά την τετραμερή συνάντηση που έγινε στο Βελιγράδι, φάνηκε εξαιρετικά θετικός στο να υπάρξει λύση εντός του 2018, αφού είπε ότι…
“ίσως το 2018 να είναι ένα έτος, όπου θα μπορούσαμε να έχουμε μια θετική εξέλιξη σε ένα χρόνιο πρόβλημα, αν η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων αποφασίσει να κάνει ουσιαστικά βήματα προς τα μπρος. Αν σταματήσει μια αχρείαστη ρητορική, ότι αποτελούν τους μοναδικούς απογόνους των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αν σταματήσει μια αλυτρωτική ρητορική και ταυτόχρονα αποδεχτεί μια λύση στην ονομασία, αμοιβαία αποδεκτή με τους γείτονες”».

Όσο για τον ψεκασμένο που είπε ότι το κόμμα του που στηρίζει τον κυβερνητικό συνασπισμό δεν θα εγκρίνει οποιαδήποτε πρόταση που θα εμπεριέχει το όνομα « Μακεδονία», από ότι φαίνεται…..αλλάζει και θα αποδεχτεί και ο ίδιος την πρόταση του απεσταλμένου του ΟΗΕ. Το ίδιο θα κάνει και η Νουδουλα που περιμένει την πρωθυπουργία στην γωνία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θα «υπακούσει» και άρον άρον χωρίς δημοψήφισμα θα αποδεχθεί «αμάσητη» την νέα ονομασία η οποία θα εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία» , αφήνοντας στο μέλλον να υλοποιηθούν οποιασδήποτε αλυτρωτικές διεκδικήσεις των Σκοπιανών.
Το «λάθος» όμως αυτό που θα γίνει τώρα , θα πέσει πάνω σε όλο τον ελληνικό λαό και στις μελλοντικές γενιές που θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν ίσως και με δυσμενέστερες συνθήκες.

Πήρε "φωτιά" το Instagram - Η αλλαγή που έκανε η Χριστίνα Κολέτσα αφού γύρισε από το Nomads -


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ixnos μόλις κλείσει και το σκοπιανό ο προδότης , θα την κάνει με ελαφριά πηδηματάκια αφήνοντας τον κούλη να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Το έχεις γράψει αλλά το υπενθυμίζω. Είναι το μόνο θέμα που έχει μείνει σε εκκρεμότητα από όσα του ανέθεσαν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...