Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Ο Τράμπ εγκαθιστά και τον αντίχριστο στην Ιερουσαλήμ;



Λες μα επιβεβαιωθούν οι γραφές; Ώρα είναι να γκρεμιστεί και το Αλ-Ακτσα.

Ώρα μηδέν στη Μέση Ανατολή καθώς επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, θα αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Τεράστια εξέλιξη και όλες οι χώρες, Ιορδανία, Τουρκία, το Ιράν κτλ και οργανώσεις όπως η Χαμάς δηλώνουν ανοικτά ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε οι πύλες της κολάσεως θα είναι ένας χαρακτηρισμός που θα αντανακλά αυτά που θα ακολουθήσουν. Ερωτηματικό παραμένει αν θα μεταφερθεί και η πρεσβεία εκεί.  Κάτι τέτοιο από πλευράς ΗΠΑ θα σήμαινε τεράστια αλλαγή στην πολιτική τους στη Μέση Ανατολή, δεν θα αναγνωρίζουν πλέον την Ιερουσαλήμ ως περιοχή «υπό κατοχή»με ότι αυτό συνεπάγεται.  
Η διεθνής κοινότητα δεν έχει αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Οι ξένες πρεσβείες είναι εγκατεστημένες στο Τελ Αβίβ. Οι Παλαιστίνιοι επιδιώκουν η Ανατολική Ιερουσαλήμ να γίνει πρωτεύουσα του κράτους τους. Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, απείλησε ότι θα αναβιώσει την Ιντιφάντα . Η επίσημη αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τις ΗΠΑ θα προκαλούσε «καταστροφή» και θα οδηγούσε σε μια νέα σύρραξη στη Μέση Ανατολή, προειδοποίησε σήμερα και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ. Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από την αμερικανική κυβέρνηση θα έχει «σοβαρές επιπτώσεις», θα υποδαυλίσει τη βία και δεν θα βοηθήσει την ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, προειδοποίησε και η Ιορδανία. Η Ιορδανία, φύλακας των ιερών τόπων των μουσουλμάνων στην Ιερουσαλήμ που υπέγραψε το 1994 συμφωνία ειρήνης με το Ισραήλ, προειδοποίησε κατά «μιας κίνησης με σοβαρές συνέπειες» η οποία κινδυνεύει «να τορπιλίσει τις ειρηνευτικές προσπάθειες (μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων) και να ωθήσει την περιοχή στην κλιμάκωση». Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Άμπντουλ Γάιτ επεσήμανε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι «τίποτε δεν δικαιολογεί» μια τέτοια απόφαση από την πλευρά του Τραμπ. «Δεν συμβάλλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα, αντίθετα θα τροφοδοτήσει τον φανατισμό και τη βία», τόνισε. Με τη σειρά της, η Αραβική Λίγκα είπε ότι η απόφαση του Ν.Τραμπ θα πυροδοτήσει βία και συγκρούσεις. Δεν υπηρετεί καθόλου την ειρηνευτική διαδικασία Ισραήλ-Παλαιστίνης.
Ο Τραμπ είχε υποσχεθεί, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, ότι θα μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, όπως προέβλεπε σχετικός νόμος που είχε υιοθετήσει το Κογκρέσο το 1995, η εφαρμογή του οποίου αναβάλλεται από τότε κάθε έξι μήνες με ειδική ρήτρα του εκάστοτε Αμερικανού προέδρου.  
Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, οι αμερικανικές διπλωματικές αποστολές στη Μέση Ανατολή έχουν τεθεί σε ύψιστο συναγερμό καθώς αναμένεται η ανακοίνωση της απόφασης του Ν.Τραμπ την Τετάρτη γεγονός που θα πυροδοτήσει κλίμα πολέμου.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατω ακριβως απο το Αλ-Ακτσα το οποιο εχει σκαφθει υπογεια βρισκεται ο ναος του Σολωμωντα και οπως ειχε αναφερει παλιοτερα ο Λιακοπουλος η Ιερουσαλημ θα περιελθει για προστασια στην κατοχη των κυανοκρανων U.N.

Ανώνυμος είπε...

Ελληνες τουριστες το 2009 παρακαλω, στο υποσκαφτο τουνελ του ναου.
https://www.youtube.com/watch?v=ZX3cThQSMoA

Ανώνυμος είπε...

Τεμενος Ομαρ επρεπε να γραψω με παρεσυρες με το Αλ αχτσα.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΟΙ ΛΑΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΠΕΡΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΛΜΟΥΔΙΣΤΩΝ ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΜΕΣΣΙΑ ΥΙΟΝ ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ, ΓΙΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ , ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...