Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Aυτο ειναι φαγοπότι. Δίνουν 57 εκατομμύρια δολάρια για παλιοσίδερα.



Παίρνουν 36 μισοδιαλυμένα και άλλα 36 να τα κανίβαλίσουν για ανταλλακτικά.
Ολοκληρώθηκε πριν λίγο το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όπου επικυρώθηκε και επίσημα η προμήθεια των 70 εξοπλισμένων με σφεντόνες ελικοπτέρων OH-58D Kiowa. Καλύτερους στόχους οι Τούρκοι μπορούσαν να βρουν.
Νωρίτερα πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ επιβεβαίωναν ότι το θέμα της προμήθειας των εξοπλισμένων ελικοπτέρων αναγνώρισης  έχει πλέον κλείσει δηλαδή έχει δοθεί η απάντηση στη LOA για την προμήθειά τους.
Η σχετική απόφαση ελήφθη και 70 μεταχειρισμένα ελικόπτερα ένοπλης αναγνώρισης  και ελαφράς επιθετικής κρούσης τύπου «OH-58D Kiowa Warrior»  θα ενταχθούν στο ενεργητικό της Αεροπορίας Στρατού. Προέρχονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ. Από τα 70 τα 36 θα αξιοποιηθούν επιχειρησιακά σε μονάδες των νησιών προκειμένου να αυξηθεί η δύναμη πυρός. Τα υπόλοιπα 34 θα χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικά και πηγή ανταλλακτικών.
Σύμφωνα με τους κύκλους του ΓΕΕΘΑ η προμήθεια αυτών των ελικοπτέρων λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης ήταν η πλέον πρόσφορη αν και όχι η ιδεατή.
Το κόστος του σκράπ αναμένεται στα 57 εκατομμύρια δολάρια.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νιτσεραδες να παρουν τα παιδια και κασκωλ για να μη πουντιασουν, ουτε πορτες δεν εχουν. Κατι τρικυκλα που κυκλοφορουν οι γυφτοι εχουν μεσα καλοριφερ και υαλοκαθαριστηρες.

Ανώνυμος είπε...

Και που να δείτε πλάκα μετά από πολύ λίγο καιρό που θα ζητήσουν καμμιά 500 εκ ακόμα για να τα "εκσυγχρονίσουν".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...