Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Ποιους λάδωσε ο πρίγκιψ για τον Αστέρα;



Η AGC Equity Partners -στην οποία και ξεπουλήθηκε ο Αστέρας- είναι ένα fund που ο πρίγκιψ Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ είναι μεγαλομέτοχος ενώ το management έχει αναλάβει η επίσης εταιρεία του Kingdom Holding που κατέχει το 47,5% της γνωστής αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων Four Seasons Hotels and Resorts.
Ο πρίγκιπας με τις ευλογίες Ελλήνων κυβερνητικών αξιωματούχων της πρώην και νυν κυβέρνησης πήρε για ένα κομμάτι ψωμί στην κυριολεξία το φιλέτο του Ελληνικού τουριστικού real estate το μοναδικό city resort στην Ευρώπη και πέταξε στο δρόμο τους πρώην εργαζόμενους.
Κι ενώ την άνοιξη του 2018 η κυβέρνηση περίμενε το πανηγυρικό άνοιγμα του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens -που θα την ανέβαζε στον επενδυτικό χάρτη- τώρα βρίσκεται σε σαφή αμηχανία… και η τύχη του Αστέρα είναι αβέβαιη.
Η εξέλιξη αυτή, με την σύλληψη του Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ για διαφθορά, μίζες και ξέπλυμα χρήματος έχει δημιουργήσει νέα ερωτηματικά ως προς το ξεπούλημα με χαριστικό τίμημα,-μόλις που ξεπερνάει τα 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο- μίας στρατηγικής επιχείρησης της χώρας σε κρατικές επιχειρήσεις τρίτων χωρών, όπως κρατικά funds του Κουβέιτ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...