Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Έβαλαν το ποντικό, να ελέγξει το…τυρί.



Ο Κοσμηματοπώλης του Κολωνακίου Ηλίας Γκέκας της οδού Αναγνωστοπούλου, που  το όνομα του  φιγουράρει στη λίστα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ως ένας από τους «εχεγγύους και έμπιστους», έκλεβε τα κλεμμένα κοσμήματα...
και για την ακρίβεια κατηγορείται πως υπεξαιρούσε τα «κατασχεμένα» που του έδινε η Ασφάλεια Αττικής νόμιμα για να εκτιμήσει την αξία του. 
Ο «ευυπόληπτος εκτιμητής του Κολωνακίου», προς ίδιον όφελος φέρεται να βάφτιζε τα κοσμήματα πως είναι συνήθως ή από μπρούτζο ή από χαλκό.
Η πραγματική αξία όμως εκτιμάται από την αστυνομία πρέπει να ανέρχονται σε 18.000 €. Το ίδιο φέρεται να έκανε  και με φύλλα χρυσού, βάρους 200 γραμμαρίων που χαρακτήρισε επίσης «ευτελή» την αξία τους, αφού όμως και στις δυο περιπτώσεις είχε αλλοιώσει και αντικαταστήσει τα γνήσια με ψεύτικα, σύμφωνα με την δικογραφία. Επίσης έκοψε στα δυο και έλιωσε πλάκα χρυσού του ενός κιλού.
Και αυτό το έκανε για να για να … αποδείξει στο εργαστήριο του με το λιώσιμο και την ανάλυση πως δεν είναι χρυσός. Ο 63χρονος εκτιμητής, αντικατέστησε χρυσές λίρες, πανάκριβες αλυσίδες και φύλλα χρυσού από τις δύο μεγάλες υποθέσεις με τη μαφία των Ρομά και τους Γεωργιανούς με το σίδερο με faux bijoux για να τσεπώσει τα γνήσια. Οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες την περασμένη Παρασκευή όταν πήγαν στο γραφείο του στο Κολωνάκι να παραλάβουν τα κλεμμένα και διαπίστωσαν ότι οι λίρες ήταν ... αγιοβασιλιάτικες! 
Η βαριά κατηγορία που αντιμετωπίζει προκάλεσε σάλο στην κοσμική Αθήνα, καθώς δεν είναι ένας τυχαίος έμπορος χρυσού. Από τον ποινικολόγο Αλέξανδρο Λυκουρέζο, τη Βάσω Παπανδρέου και τον άλλοτε πανίσχυρο εκδότη Σταύρο Ψυχάρη. Εξάλλου, όλοι τους αποτελούσαν την εκλεκτή πελατεία του  σε γάμους, βαφτίσια κτλ. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο 63χρονος είχε κρύψει και αντικαταστήσει τα επονομαζόμενα «Πινάκια Αντικειμένων Παρακατάθεσης» που είχε συντάξει η  ΕΛ.ΑΣ.  με τα κατασχεθέντα κοσμήματα  προς εκτίμηση, με άλλα πινάκια αντικειμένων παρακατάθεσης, όπου υπήρχαν χειρόγραφες αναφορές και δικές του τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...