Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Καμμένος: Σε αντίποινα δεν θα αγοράζουμε άρβυλα από την Τουρκία.



Η Ρωσία πούλησε το ανεπτυγμένο της αντιπυραυλικό σύστημα S-400 στην Τουρκία προς περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostec Σεργκέι Σεμέζοφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS.
Αρχικά, η Άγκυρα είχε συνάψει ένα συμβόλαιο αξίας 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Κίνα για να αγοράσει ένα αντιπυραυλικό σύστημα από το Πεκίνο το 2013, όμως δύο χρόνια αργότερα ακύρωσε τη συμφωνία, λέγοντας ότι θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη δικού της συστήματος. 


Αν ο σουλτάνος μάθαινε ότι για τους S-400 πήρανε μίζα υπάλληλοι του  ( πλην της αυλής) θα τους είχε κρεμάσει ανάποδα στο άψε –σβήσε. 
Εδώ όμως έχουμε « δημοκρατία πολλών ταχυτήτων».  
Και τι δημοκρατία ; που σέβεται τους υπαλλήλους της και τους δίνει τις προοπτικές για κρυφό χρηματισμό; 

 « Σε συνέντευξη που παραχώρησε στηγερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, ο Αντώνης Κάντας μίλησε για όλα… 
  Ο Κάντας λέει ότι λίγο μετά του τηλεφώνησε ο εκπρόσωπος της γερμανικής «Krauss-Maffei Wegmann». «Ήθελε να με επισκεφτεί στο γραφείο μου».Όταν έφυγε άφησε εκεί μια τσάντα. ‘Έτρεξε πίσω του λέγοντας: «Ξέχασες κάτι». Αλλά μου είπε: «Είναι για σένα».Ο Κάντας άνοιξε την τσάντα. Μέσα ήταν 800.000 ευρώ. Αυτό ήταν στις αρχές του 2002. Ο Κάντας δεν εξέφραζε πια τις αμφιβολίες του για την αγορά των τεθωρακισμένων. Η Ελλάδα αγόρασε 170 Leopard 2, αξίας 1,7 δις ευρώ. Όπως επίσης γαλλικά Mirage, ρωσικά φορτηγά πλοία, σουηδικά ραντάρ, γερμανικά οβιδοβόλα. Πάντα ο Κάντας έπαιρνε λεφτά. 
Γιατί όμως ο Κάντας έφτασε στο σημείο να έχει πάρει 11,4 εκατομμύρια ευρώ σε μια πενταετία όταν ισχυρίζεται ότι ουσιαστικά δεν αποφάσιζε ο ίδιος για τις αγορές; «’Η μοναδική υπηρεσία που μπορούσα να προσφέρω ήταν να μην προκαλώ καθυστερήσεις, να μην θέτω δύσκολα ερωτήματα και να μην κάνω πολλές σημειώσεις πάνω στα χαρτιά» λέει σήμερα.» Πηγή: SZ, Deutsche Welle, ΑΠΕ-ΜΠΕhttp://www.iefimerida.gr/ 2 Νοεμβρίου 2017 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...