Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Πες΄μου τον φίλο σου, να σου πω τι καριόλης πολιτικός είσαι.



Στη φωτογραφία ο σύμβουλος του Trump Παπαδοπουλος  που συνελήφθη στις ΗΠΑ (στα αριστερά) πίνει ουζάκι με θαμώνα καζίνο και ειλικρινή Έλληνα πολιτικό , γιατί είπε ψέματα στο FBI! .
Ο πρώην σύμβουλος εξωτερικών υποθέσεων της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, Τζορτζ Παπαδόπουλος, παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα στο FBI κατά τη διάρκεια της έρευνας για ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016. 
Όπως αναφέρουν οι New York Times, τα δικαστικά έγγραφα της υπόθεσης αναφέρουν ότι ένας καθηγητής με στενούς δεσμούς με τη ρωσική κυβέρνηση είπε σε έναν σύμβουλο της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ τον Απρίλιο του 2016 ότι η Μόσχα είχε στοιχεία που μπορούσαν να πλήξουν την Χίλαρι Κλίντον και συγκεκριμένα χιλιάδες email. 
Τον Ιανουάριο, ο Παπαδόπουλος κατέθεσε στο FBI ότι ο καθηγητής αυτός είναι «ένα τίποτα» αλλά τώρα παραδέχεται ότι είχε «σημαντικές σχέσεις με Ρώσους αξιωματούχους». 
Ο Παπαδόπουλος, όπως αναφέρουν οι New York Times, φέρεται να παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα στο FBI για αυτή τη συζήτηση. Και η παραδοχή αυτή είναι η πιο αδιάσειστη μέχρι στιγμής απόδειξη ότι υπήρχε ανάμειξη της ρωσικής κυβέρνησης στις αμερικανικές εκλογές. 
Τα δικαστικά έγγραφα αποκαλύπτουν επίσης, ότι ο Παπαδόπουλος προσπάθησε αρκετές φορές να διοργανώσει συνάντηση μεταξύ στελεχών της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ και Ρώσων αξιωματούχων. 
Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο Παπαδόπουλος έχει έρθει σε συμφωνία με τις αρχές στις αρχές Οκτωβρίου και παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα στο FBI. Ο Παπαδόπουλος κατηγορείται τώρα ότι παραπλάνησε την αμερικανική υπηρεσία για τις συναντήσεις που είχε με Ρώσους υπηκόους ενώ ήταν μέλος της προεκλογικής καμπάνιας. 

Τραμπ: Ένοχος για κατάθεση ψευδών στοιχείων στο FBI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...