Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Ποιοι ήταν οι απαγωγείς του Μ. Λεμπιδάκη



Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017. 7.40 το πρωί αστυνομικοί κάνουν έφοδο στη μάντρα αυτοκινήτων  του Δράκου Κλάδου στη γέφυρα Ζουρίδας  στο 5ο χιλιόμετρο εθνικής οδού Ρεθύμνου Χανίων.
Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο και στον πάνω όροφο της μάντρας βρίσκεται ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. Ξαπλωμένος στο κρεβάτι και δεμένος .
Μαζί του ένα άτομο που τον φυλούσε ενώ στο ισόγειο  ο ιδιοκτήτης της μάντρας που ήταν σε λειτουργία . Να σημειωθεί ότι ο χώρος που βρίσκεται σε ένα άκρως κομβικό σημείο με τα περισσότερα κέντρα διασκέδασης  και κοινωνικών εκδηλώσεων με χιλιάδες μάλιστα διερχόμενους ανθρώπους να διέρχονται καθημερινά από το σημείο.
Επίσης μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η μάντρα λειτουργούσε κανονικά και έμπαιναν μέσα ανυποψίαστοι πολίτες και την ίδια ώρα ο Μιχάλης Λεμπιδάκης βρισκόταν στον πάνω όροφο του κτηρίου και σε απόσταση αναπνοής από όλους όσοι επισκέπτονταν το χώρο .
Τελικά επτά άτομα συνελήφθησαν από τις Αστυνομικές αρχές για την υπόθεση απαγωγής του 53χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανάμεσά στους συλληφθέντες είναι μία γυναίκα η οποία ήταν υπεύθυνη για τα μηνύματα στην οικογένεια του επιχειρηματία, ενώ άλλοι δύο είχαν εργαστεί στο παρελθόν στις επιχειρήσεις του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άνδρες που βρίσκονταν εκεί για να φρουρούν τον 53χρονο δεν έφεραν καμία αντίσταση, ωστόσο φαίνεται πως ήταν οπλισμένοι.
Πρόκειται, για τον ιδιοκτήτη της μάντρας αυτοκινήτων και έναν ακόμη άντρα. Ο ιδιοκτήτης της μάντρας φέρεται να ήταν στο ισόγειο και ο δεύτερος άνδρας στον πρώτο όροφο.
Όλοι οι συλληφθέντες είναι Έλληνες που έμεναν στην Κρήτη.



Άλλες πληροφορίες λένε ότι συνολικά Δεκαπέντε περίπου άτομα, ανάμεσα στα οποία ένας ποινικός που έχει κατηγορηθεί για βομβιστικές επιθέσεις, ένα ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου, δύο καταστηματάρχες στο Ρέθυμνο, ένας 23χρονος κατηγορούμενος για πυροβολισμούς σε βάρος μίας γυναίκας, ένας ιδιοκτήτης γεωργικής μονάδας κοντά στα Σφακιά, ένας ιδιοκτήτης μάντρας αυτοκινήτων είναι ανάμεσα στους εμπλεκόμενους στην απαγωγή του Κρητικού επιχειρηματία κ. Μιχάλη Λεμπιδάκη που είχε απαχθεί πριν από έξι μήνες στην Κρήτη.
Ερευνάται και ο ρόλος ατόμου, κρητικής καταγωγής, που είχε εμπλοκή στην απαγωγή του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου, το 2009 στην Αθήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του vima.gr, επί σειρά ημερών η ΕΛ.ΑΣ είχε εξετάσει το ενδεχόμενο ο κ. Λεμπιδάκης να κρατείται στην περιοχή του Φραγκοκάστελου στην νότιο Κρήτη και εκτιμάται ότι από εκεί μεταφέρθηκε τις τελευταίες ημέρες κοντά στο Ρέθυμνο, όπου και εντοπίσθηκε σήμερα.



Τα συνολικά κρησφύγετα ήταν τουλάχιστον 6. Δύο από αυτά στα Σφακιά και τρία νότια του Ρεθύμνου.
Στη μάντρα του Μανώλη Κλάδου (ψευδώνυμο Δράκος), στην εθνική οδό Ρεθύμνου-Χανίων αλλά και σε άλλα σημεία της περιοχής συνελήφθησαν ή διερευνάται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρόλος των: Παντρεμένου, Κλάδου, Σωπάση, Μαμαλάκη, Γλινιαδάκη και Πολομαρκάκη. Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και μία ανήλικη. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες κατάγονται από τα Λιβάδια Μυλοποτάμου, ενώ και οι επτά ανακρίνονται προκειμένου να εντοπιστούν κι άλλα μέλη της σπείρας αλλά και για να διαλευκανθεί το οδοιπορικό της απαγωγής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...