Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Τα Ελληνικά φτερά πετούν μετά από πολλά χρόνια, πάνω από την Λευκωσία.





Η Κύπρος γιόρτασε σήμερα την 57η επέτειο από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Μετά από πολλά χρόνια και από την περίοδο που το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος ήταν στο αποκορύφωμά του στον κυπριακό ουρανό έκαναν την εμφάνισή τους ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F16 από την βάση της Σούδας . Τα δυο μαχητικά πραγματοποίησαν δυο διελεύσεις πάνω από το χώρο της στρατιωτικής παρέλασης για την ημέρα της κυπριακής ανεξαρτησίας.
Η παρουσία ελληνικών μαχητικών ανήμερα της 1ης Οκτωβρίου ήταν επτασφράγιστο μυστικό για τους επιτελείς του ΓΕΕΦ και ουσιαστικά είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν ως μέτρο πίεσης στην αναθέρμανση του διεθνούς ενδιαφέροντος για το Κυπριακό. Τα δυο F16 πραγματοποίησαν δυο διελεύσεις πάνω από το χώρο της παρέλασης στη συνέχεια πραγματοποίησαν επιχειρησιακό Touch and Go στο αεροδρόμιο Πάφου αναχωρώντας για την Ελλάδα.
Η πρώτη φορά που αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν πάνω από την Κύπρο σκορπώντας ρίγη συγκίνησης ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 90 την εποχή που συμφωνήθηκε ότι ο ενιαίος αμυντικός χώρος της Ελλάδας επεκτείνεται μέχρι την Κύπρο.
Νωπές είναι οι εικόνες κατά την παρέλαση των ασκούμενων δυνάμεων της άσκησης Νικηφόρος στην παραλιακή λεωφόρο της Λάρνακας όταν ζεύγη F16 βομβαρδιστικά F 4 πέρασαν από το χώρο της παρέλασης το χαιρετισμό της οποίας δεχόταν ο αείμνηστο Γλαύκος Κληρίδης ο οποίος μετά το τέλος της παρέλασης μετέβη στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφου όπου είχαν προσγειωθεί δυο F16. Από τότε και μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 2000 που ατόνησε το Δόγμα του Ενιαίου Δόγματος Ελληνικά μαχητικά και βομβαρδιστικά λάμβαναν μέρος στην ετήσια άσκηση της Εθνικής Φρουράς Νικηφόρος με το βομβαρδιστικά F4 να πραγματοποιούν βολές και να πλήττουν επίγειους στόχους.

Επίσης είχαμε και αποκαλυπτήρια στην σημερινή παρέλαση στην Κύπρο: Για πρώτη φορά η Εθνική Φρουρά παρουσίασε το μυστικό της όπλο το Α/Α σύστημα Buk M-1 για το οποίο μέχρι πριν μερικές ημέρες υπήρχε πλήρης άρνηση της Εθνοφρουράς για την ύπαρξή του στο εθνικό οπλοστάσιο.
Παρά τα όσα θρυλούνταν κατά καιρούς δεν είχε υπάρξει ποτέ ούτε μία φωτογραφία του, ούτε μια δημόσια εμφάνισή του  στην Κύπρο, παύει να είναι πλέον "θρύλος" και γίνεται πραγματικότητα.
Έτι η Κύπρος αποφάσισε να πραγματοποιήσει την πρώτη  δημόσια επίδειξη του Buk Μ1-2 στην φετινή στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου στην επέτειο για την ανεξαρτησία της Κύπρου, από την βρετανική κατοχή.
Το Buk M1-2 είναι ένα πλήρως Α/Κ αντιαεροπορικό σύστημα μέσου βεληνεκούς, το οποίο επεκτείνει την αντιαεροπορική άμυνα της Κύπρου στις μέσες εμβέλειες.









Δηλαδή τώρα η Κύπρος κείται η δεν κείται μακράν; Μάλλον για τα πανηγυράκια και τις γιορτούλες είναι κοντά.
 Αμ το άλλο; Επέτειος της ανεξαρτησίας της καπελωμένη από τον ….ψεκασμένο; Κρίμα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚ ΣΕΡ ΤΑΚΙS http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%82-0-1-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B9-%CE%BA%CE%B1/

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚ Νο2
http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/lemonis-gia-onoma-tou-theou-den-einai-mi-anastrepsimi-i-katastasi/3464434

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...