Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Βί(β)α Λας Βέγκας.



Tουλάχιστον 58 νεκρούς και πάνω από 500 τραυματίες είναι το αποτέλεσμα της σφαγής στο Λας Βεγκας ενώ στα social media ήδη αναρτήθηκαν βίντεο που φέρονται να έχουν καταγράψει τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση του ενόπλου. “Όσο περνά η ώρα, τόσο αυξάνεται ο απολογισμός” των θυμάτων, είπε ο σερίφης Τζόσεφ Λομπάρντο ενώπιον του Τύπου, ενώ ένας πράκτορας του FBI που συμμετείχε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων επισήμανε ότι...
“σε αυτό το στάδιο” δεν υπάρχει καμία διασύνδεση μεταξύ του δράστη Στίβεν Πάντοκ και μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, λίγο αφότου οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αναλάμβαναν την ευθύνη για το μακελειό. Ο Στίβεν Πάντοκ, ο 64χρονος δράστης της πλέον πολύνεκρης επίθεσης με όπλο στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ είχε μαζί του στο δωμάτιο περισσότερα από 10 τουφέκια. Αυτοκτόνησε προτού φθάσουν οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τον σερίφη του Λας Βέγκας, ενώ λίγα λεπτά πριν από τον 32ο όροφο του ξενοδοχείου που διέμενε, άνοιξε πυρ εναντίον των θεατών που παρακολουθούσαν αμέριμνοι μια συναυλία κάντρι. 
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη συναυλία του Λας Βέγκας, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Ρόιτερς, που επικαλείται δημοσίευση του προπαγανδιστικού Mέσου των τζιχαντιστών Amaq. «Η επίθεση στο Λας Βέγκας διαπράχθηκε από έναν στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος τη διέπραξε ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα να στοχοθετήσουμε κράτη του συνασπισμού» τονίζεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης, που αναφέρεται στον διεθνή συνασπισμό που πολεμά τους τζιχαντιστές στη Μέση Ανατολή. «Ο δράστης της επίθεσης στο Λας Βέγκας προσηλυτίστηκε στο ισλάμ πριν από λίγους μήνες» προσθέτει το Amaq.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...