Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Καληνύχτα δημοκρατία.



Περισσότεροι από 300 τραυματίες στην Καταλονία, όπου εν μέσω πρωτοφανούς αστυνομικής καταστολής διεξάγεται το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιφέρειας.
Αστυνομικοί εμποδίζουν διά της βίας αποφασισμένους ψηφοφόρους να φτάσουν στις κάλπες και κατάσχουν εκλογικό υλικό.
Σε 337 ανεβάζει τον αριθμό των τραυματιών η κυβέρνηση της Καταλονίας.
«Για τα όσα συμβαίνουν στην Καταλονία καθιστούμε υπεύθυνους τον πρωθυπουργό Ραχόι και τον υπουργό Εσωτερικών», δήλωσε ο εκπρόσωπος των καταλανικών αρχών, Τζόρντι Τουρούλ.

Αρχίζει να «ξυπνάει» η Ευρώπη (15:34)

Μετά την πρωθυπουργό της Σκοτίας, Νίκολα Στέρτζον, που καταδίκασε τη βία, έγινε έκκληση για διάλογο και από τον πρωθυπουργό του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ:
«Η βία δεν μπορεί ποτέ να είναι η απάντηση! Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας και επιβεβαιώνουμε την έκκλησή μας για πολιτικό διάλογο»

LIVE: «Κλαίω σαν παιδί. Δεν θα συγχωρέσω ποτέ την Ισπανία για τη σημερινή βία» (15:58) 

 Δημοψήφισμα Καταλονία LIVE: Χάος στην Ισπανία

 Το δημοψήφισμα στην Καταλονία έχει ήδη αμαυρωθεί. Εικόνες με ένοπλους αστυνομικούς να κάνουν «ντου» σε εκλογικά κέντρα. Να σπάνε πόρτες. Να αρπάζουν κάλπες. Να κλωτσούν και να σπρώχνουν διαδηλωτές. Εικόνες που περιγράφονται μόνο με μία λέξη: Ντροπή. Αυτή τη λέξη επέλεξε και ο Τσάβι. Ο άνθρωπος που έγραψε ιστορία με την ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα. Που έγραψε κάποιες από τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας της, για να ακριβολογούμε. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα πήρε θέση για όσα συμβαίνουν στο δημοψήφισμα στην Καταλονία. Κι αυτό είναι προς τιμήν του. Διότι πολύ συχνά βλέπουμε αθλητές -και στην Ελλάδα- να κρατούν ίσες αποστάσεις… στα πάντα! Να μην παίρνουν θέση για τίποτα, παρόλο που αποτελούν δημόσια πρόσωπα με εμβέλεια και επιρροή. Πολλές φορές πρότυπα για τους νέους ανθρώπους, τα νέα παιδιά.
Ο Τσάβι, λοιπόν, αποδεικνύει πως δεν ζει σε αυτή τη «γυάλα». Έχει την δική του άποψη και δεν διστάζει στιγμή να την εκφράσει. Τώρα. Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη τα άγρια επεισόδια σε πολλά εκλογικά κέντρα της Βαρκελώνης. Όχι αύριο, όχι σε έναν μήνα, όχι όταν θα ήταν… ασφαλές να βγει και να μιλήσει.



goo.gl/mcHg8X

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...