Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Τρανς, τρανσεξουαλ ,γκέι, λεσβίες κ.λ.π από την LGBTQQI κοινότητα, πάμε …Αγιο Όρος.





Έχει σκεφτεί κάποιος από τους κυβερνώντες ότι με το νομοσχέδιο δήθεν αλλαγής φύλου αλλά στην ουσία ταυτότητας μόνο, καταργούν και άμεσα αλλά και έμμεσα ,το άβατο του αγίου όρους αφού θα μπορεί κάθε «μεταλλαγμένη» λεσβία βάσει ταυτότητος να το επισκέπτεται;  

Σύμφωνα με το άρθρο 186 του Κ.Χ.Α.Ο. "η εις την χερσόνησον του Αγίου Όρους είσοδος των θηλέων κατά τα ανέκαθεν κρατούντα απαγορεύεται". Η απαγόρευση αυτή κυρώνεται και ποινικά με τη διάταξη του άρθρου 43β του Ν.Δ. της 10ης Σεπτεμβρίου 1926 "περί κυρώσεως του Καταστατικού Χάρτου του Αγίου Όρους", το οποίο προστέθηκε με το Ν.Δ. 2623/1953 (ΦΕΚ Α΄ 268/28.9.1953) και προβλέπει ότι "η παράβασις του άρθρου 186 του Καταστατικού Χάρτου επισύρει την ποινήν φυλακίσεως δύο μηνών μέχρις ενός έτους".
Στο Άγιο Όρος, περιοχή- σύμβολο του αναχωρητισμού, υπάρχει το άβατο σε γυναίκες και παιδιά. από την περίοδο που δημιουργήθηκε οργανωμένος μοναχισμός (ίδρυση το 963 από τον Άγιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη της Μεγίστης Λαύρας) – «Η είσοδος γυναικών απαγορεύεται ρητά στο πρώτο τυπικό του Αγίου, όπως και αγενείων παίδων και θηλυκών ζώων (συντάχθηκε το έτος 969)» αναφέρεται σχετικά.
Το άβατο περιφρουρήθηκε πλήρως με αυτοκρατορικά διατάγματα του Ιωάννη Τσιμισκή, του Κωνσταντίνου Θ' Μονομάχου και του Μανουήλ Παλαιολόγου, αλλά και με πατριαρχικά έγγραφα και σιγίλλια. «Συχνά οι πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως, στην πνευματική δικαιοδοσία των οποίων υπάγεται το Άγιον Όρος, εξαπόστελλαν αυστηρά γράμματα, όποτε τύχαινε παραβίαση του αβάτου από γυναίκες»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...