Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Παντού οι απαγορεύσεις φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα… εκτός… από ...στην Ελλάδα.



Λιγότερο από 20 ώρες απομένουν για την διεξαγωγή του κρίσιμου για την Ισπανία, αλλά και για όλη την Ευρώπη, δημοψηφίσματος στην Καταλονία για την ανεξαρτησία της.
Οι ισπανικές αρχές έχουν αποδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια να ματαιώσουν το δημοψήφισμα με ότι μέσο και δυνάμεις μπορεί να διαθέσει η κεντρική κυβέρνηση στην Μαδρίτη.
Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι 1.300 από τα 2.315 σχολεία που θα λειτουργούσαν ως εκλογικά τμήματα στην Καταλονία, έχουν αποκλειστεί από την Αστυνομία. Η ισπανική κυβέρνηση, ανέφερε ότι 163 σχολεία που θα είναι εκλογικά τμήματα έχουν καταληφθεί από οικογένειες. 
Χιλιάδες άνθρωποι, κρατώντας ισπανικές σημαίες, διαδήλωσαν σήμερα στη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη και σε άλλες μεγάλες πόλεις για να υπερασπιστούν την ενότητα της Ισπανίας, την παραμονή ενός δημοψηφίσματος αυτοδιάθεσης που οργανώθηκε από τους υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Καταλονίας παρά την απαγόρευση του κράτους.
Η εθνοφυλακή της Ισπανίας ενεργώντας σύμφωνα με εντολές του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, πραγματοποίησαν επιδρομή στο κέντρο τηλεπικοινωνιών της Καταλονίας και κατέσχεσαν 29 servers οι οποίοι θα χρησιμοποιούνταν για την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως αυτό έγινε για να σταματήσει η ηλεκτρονική διαδικασία του δημοψηφίσματος μια προσπάθεια των αρχών της Καταλονίας να ξεπεράσουν τα εμπόδια από την κεντρική κυβέρνηση για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με κάλπες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “La Vanguardia” που επικαλείται τον ραδιοφωνικό σταθμό RAC1, η ισπανική αστυνομία πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου επιδρομή κατά του κέντρου τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής της καταλανικής κυβέρνησης.

Οι ενισχύσεις που έχουν σταλεί στην Καταλονία ανέρχονται σε περίπου 10.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ ταυτόχρονα η ισπανική κυβέρνηση εκφράζει την βεβαιότητά της ότι το δημοψήφισμα δεν θα πραγματοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...