Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Άλλα θέλει η Μέρκελ, και άλλα τα μέχρι στιγμής ελληνικά δικαστήρια.



Μια απλή δικαστική απόφαση μπορεί να στείλει το ηχηρό μήνυμα ότι νόμος δεν είναι η απόφαση του Γερμανικού εισπρακτικού φορέα.  
Μόλις προχθές, στη Νάουσα της Πάρου, εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλους, όταν εφοριακοί έψαχναν την... κορδέλα σφράγισης, που είχαν τοποθετήσει νωρίτερα στην πασίγνωστη ψαροταβέρνα Barbarossa και η οποία κατά την εκδοχή των τοπικών Αστυνομικών Αρχών μπορεί να την είχε πάρει ο... αέρας.
Η κορδέλα ξαναμπήκε αφού χρειάστηκε παρέμβαση Ταξιάρχου, σβήστηκε εν συνεχεία από κάποιους  το ντροπιαστικό μήνυμα «κλειστό λόγω φοροδιαφυγής» αλλά όλα έδειχναν ότι τελικά τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους, δηλαδή μπει το προβλεπόμενο 10ήμερο «λουκέτο». Αμ δε.
Ο επιχειρηματίας, που όπως λένε κίνησε γη και ουρανό και προσέφυγε στο Πρωτοδικείο Σύρου, όπου και δικαιώθηκε. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε υπέρ της προσωρινής αναστολής του μέτρου της σφράγισης κι έτσι η ψαροταβέρνα, που δεν έκοψε αποδείξεις 6.500 ευρώ, θα λειτουργήσει κανονικά και με το νόμο.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση ανάλογης απόφασης. Τα ίδια έγιναν με τις καντίνες στο Γαϊδουρονήσι, τα ίδια έγιναν και σε άλλες ανάλογες υποθέσεις, προκαλώντας τη δυσφορία των Γερμανόδουλων ελεγκτικών Αρχών, που βλέπουν να ξεκλειδώνουν με μοναδική ευκολία τα «λουκέτα» της φοροδιαφυγής που σκοπό έχουν μόνο την διαπόμπευση των καταστηματαρχών.
Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα παρά τα όσα προσπαθούν οι άθλιοι να περάσουν είναι η ίδια με της Γερμανίας. Δεν υπάρχει καμία χώρα που δεν έχει, ειδικά στην Ελλάδα που δεν υπάρχει απλώς υπερφορολόγηση, αλλά καταλήστευση της επιχειρηματικότητας. Ουδεις μικρομεσαίος μπορεί να λειτουργήσει βάσει των νόμων των τοκογλύφων διότι θα βάζει και από την τσέπη του.
ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ …ΚΑΥΛΑ….για φοροδιαφυγή.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...