Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Ανήμερα της παναγίας γίνετε της Μαλακάσας.



Αγωνιώδεις προσπάθειες να συγκρατηθούν τα μέτωπα της φωτιάς και να μην ξεφύγουν προς Πολυδένδρι και Μαλακάσα. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η αύξηση της έντασης των ανέμων προκάλεσε νέες αναζωπυρώσεις με τους πυροσβέστες να έχουν φτιάξει μια μεγάλη αντιπυρική ζώνη στην έξοδο της χαράδρας στο Μετόχι όπου δίνεται η βασική «μάχη» ελπίζοντας ότι έτσι θα ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς. Η μεγάλη μάχη δίνεται στην περιοχή Σαλαμίδι όπου κατά πληροφορίες εκκενώθηκαν τρία σπίτια.
Πλέον αυτό που ανησυχεί τους κατοίκους της περιοχής είναι ότι λόγω της έντασης και της φοράς των ανέμων, η φωτιά θα κινηθεί προς Πολυδένδρι και Μαλακάσα. Ενδεικτική η έκκληση του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Καπανδριτίου για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων προκειμένου να μην ξεφύγει ακόμα περισσότερο η φωτιά. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής το μέτωπο είναι τεράστιο καθώς ξεκινάει από τον Κάλαμο και φτάνει μέχρι το Καπανδρίτι.
Παρά τις αντιπυρικές ζώνες που η Πυροσβεστική σε συνεργασία με τον στρατό δημιούργησε σήμερα το πρωί, η φωτιά κατόρθωσε να περάσει και καίει το δάσος που βρίσκεται στην περιοχή.

Οι οδηγοί να αποφύγουν τους δρόμους από το Πολυδένδρι προς τη Μαλακάσα, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο επίκεντρο της πυρκαγιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...