Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Η χώρα καίγεται και ο Τσίπρας είναι σε…διακοπές.



Κουράστηκε το παιδί από τις πολλές επικύψεις στους κλειδοκράτορες.

Ο κ. Τσίπρας λοιπόν κάνει διακοπές και για αυτό το λόγο παρενέβη μέσω Twitter. Όπως και ο ίδιος είπε βρίσκεται σε επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και ενημερώνεται για τις εξελίξεις σχετικά με τη φωτιά. Το ίδιο και ο Κος Καμμένος, και λοιπή κλεπτο-κομπανία

Απούσα και η αρμόδια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία κάνει διακοπές σε νησί του Ιονίου. Από εκεί ζήτησε να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Ωρωπού,  απαριθμώντας ταυτόχρονα, τα μέσα, με τα οποία συνδράμει την πυροσβεστική η περιφέρεια Αττικής. 
Σε διακοπές βρίσκεται και ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έστειλε συνεργάτη του στο Συντονιστικό, προκειμένου να ενημερωθεί για την εικόνα των πυρκαγιών ανά την επικράτεια.

Τεράστιο πύρινο μέτωπο σε Βαρνάβα-Καπανδρίτι-Κάλαμο-Συνεχείς αναζωπυρώσεις


Στάχτη η Ανατολική Αττική: Κάπνα σε όλο το λεκανοπέδιο


Τρεις μέρες φλέγεται η χώρα. Τεράστια η οικονομική καταστροφή. Κερδισμένοι μόνο οι οικοπεδοφάγοι.

Το κατά πόσον η πολιτεία άφησε τις φωτιές να κάψουν τα πάντα είναι ένα ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί απο τη δικαιοσύνη, αφού δεν λειτουργεί.
Αυτή την ώρα, μεσημέρι Δευτέρας, από το στόλο των 18 πυροσβεστικών αεροσκαφών (11 CL-215 και 7 CL-415) διαθέσιμα είναι μόνο έξι αεροσκάφη τα οποία έχουν αναλάβει το βαρύ φορτίο να σταματήσουν την επέλαση της πυρκαγιάς! γιατί τα Canadair είναι παλιά (τα 215 κλείνουν 40 χρόνια σε υπηρεσία) ή ανεπαρκή σε μεταφορά νερού. Από τα δύο αεροσκάφη τύπου CL-415 που επιχειρούν τώρα, το μέγιστο που μπορεί να φτάσει τις επόμενες ώρες είναι τα τέσσερα αεροσκάφη, αφού εκ των πραγμάτων τρία από τα πιο σύγχρονα Canadair δεν μπορούν να ετοιμαστούν σε εύλογο χρονικό διάστημα. Την ίδια ώρα, από τα 11 παλαιότερα πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair CL-215 μόνο τα 8 είναι δυνητικά διαθέσιμα, δεδομένου ότι τρία Canadair είναι στην ΕΑΒ και δεν αναμένεται να ετοιμαστούν πριν το τέλος της σεζόν... Από τα 8 δυνητικά διαθέσιμα τώρα πετούν τέσσερα CL-215
..

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και απόψε όλη την νύχτα θα καίγεται η Αττική. Δεν έχει καεί πολύ δάσος.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι τρομακτικα δυσκολο και ψυχοφθορο να ξεπουλας μια χωρα. Λιγη ξεκουραση ειναι απαραιτητη.

Ανώνυμος είπε...

O Tσίπρας είναι σε διακοπές στο εξωτερικό. Σε εξωτικό νησί της Καραϊβικής έχει απλώσει την κορμάρα του..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...