Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Eνας “ισλαμιστής - τρομοκράτης” συμμετέχει στην σύνοδο των G20;



Tι κουτόχορτο μας ταΐζουν; Να στείλουμε τον Καμμένο εδώ και τώρα να καθαρίσει.
Το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου των χωρών της ομάδας G-20 που πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο επιβεβαιώνει:
Την μάχη κατά του εμπορικού προστατευτισμού, συμπεριλαμβανομένων των μη δίκαιων εμπορικών πρακτικών, αναγνωρίζοντας τον ρόλο των εργαλείων της νόμιμης εμπορικής άμυνας.
Τον σημαντικό ρόλο του διεθνούς εμπορικού συστήματος που στηρίζεται σε κανόνες.
Την δέσμευση για την βελτίωση των μηχανισμών διαπραγμάτευσης, παρακολούθησης κι επίλυσης διαφορών του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).
Την δέσμευση όλων των χωρών-μελών της ομάδας G20 πλην των ΗΠΑ ότι η Συμφωνία του Παρισιού είναι μη αναστρέψιμη, ενώ τα μέλη -πλην των ΗΠΑ- συμφωνούν για την ταχεία εφαρμογή της.
Την συνεργασία των ΗΠΑ με άλλες χώρες, προκειμένου αυτές να βοηθηθούν στην πιο καθαρή κι αποδοτική αξιοποίηση ορυκτών καυσίμων.
Στο πεδίο του προσφυγικού δεν πέρασε ευρωπαϊκή πρόταση για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος των διακινητών ανθρώπων. Η πρόταση προσέκρουσε στις αντιστάσεις Ρωσίας και Κίνας για αδιευκρίνιστους λόγους. Οι δυο χώρες δέχθηκαν απλώς να συμπεριληφθεί μια επισήμανση για την ανάγκη να ενταθεί ο αγώνας κατά των διακινητών.

Τα μέλη της G20, είναι οι ΗΠΑ, οι τέσσερις μεγάλες χώρες της ΕΕ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία και η Ιταλία, η Αυστραλία, ο Καναδάς η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα από τις αναπτυγμένες οικονομίες της αγοράς, η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα του κόσμου, η Σαουδική Αραβία, οι τρεις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ασίας, η Κίνα, η Ινδία και η Ινδονησία, οι τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της Κεντρικής και Λατινικής Αμερικής, το Μεξικό, η Βραζιλία και η Αργεντινή, η Ρωσία, η Τουρκία, η Νότια Αφρική, η οποία είναι η μοναδική χώρα της Αφρικής και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ανεπισήμως μέλη της ομάδας είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα.

Προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για Κυπριακό μετά τη λήξη της συνόδου των G20: Απειλεί με ενσωμάτωση της βόρειας Κύπρου στην Τουρκία
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μην έχουμε παράπονο. Και εμείς συμμετέχουμε στην G 20 των πτωχευμένων αλλά και ποιο διασυρμένων χωρών του πλανήτη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...