Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Ρε Δραγασάκη…για να σε εκβιάσει κάποιος, πρέπει να έχεις κάτι κρύψει.



Σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Δραγασακης παραδέχεται πως «συνολικά η συμφωνία απέχει σε ορισμένα σημεία από τους αρχικούς στόχους της κυβέρνησης», αλλά «περιέχει δυνατότητες προς αξιοποίηση» με βασικότερη ότι «καθιστά εφικτή την πρόσβαση στις αγορές και την έγκαιρη ολοκλήρωση του προγράμματος σε 12 μήνες από σήμερα, όπως και τον τερματισμό του ειδικού καθεστώτος επιτροπείας της χώρας που είναι συνδεδεμένο με αυτό».
Ομως, ο κ. Δραγασάκης τονίζει ότι τα προβλήματα δεν έχουν τελειώσει. «Πρώτον, το ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο παραμένει αντιφατικό. Οι ''εταίροι'' ενεργούν πρωτίστως ως δανειστές. Και καθώς δεν υπάρχει διεθνές δίκαιο που να κατοχυρώνει τα δικαιώματα του κράτους – οφειλέτη, ισχύει μόνο το ''δίκαιο'' του ισχυρού. Έτσι οι δανειστές μπορούν κατά βούληση να τροποποιήσουν την ατζέντα και τους κανόνες, να μετακινήσουν ''τα γκολπόστ'', να προκαλέσουν συνειδητά αβεβαιότητα βλάπτοντας την οικονομία. Ακόμη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κάνει λόγο για δυνάμεις «που θέλουν την ελληνική οικονομία σε μια κατάσταση διαρκούς καταστολής, μέχρι να γίνει ανταγωνιστική- σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια – μέσω της διαρκούς ''εκκαθάρισης'' της οικονομίας και της φτωχοποίησης της κοινωνίας. Και θέλουν το χρέος άλυτο πρόβλημα, για να λειτουργεί ως μόνιμος μηχανισμός πίεσης και πειθάρχησης, ακόμα και εκβιασμού».  
«Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια μελλοντική συμμαχία από τις δυνάμεις αυτές με εγχώρια συμφέροντα με στόχο μια δεξιά, αντιδραστική παλινόρθωση. Μερικοί άλλωστε όπως ο πρόεδρος του ΕΛΚ δεν κρύβουν ούτε τα λόγια ούτε τις επιθυμίες τους», σημειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...