Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Βρέθηκε άλλος που δέχτηκε να… τον πηδήξει ο Μακρόν.



Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων Πιερ ντε Βιλιέ παραιτήθηκε σήμερα έπειτα από μια έντονη διαφωνία που είχε με τον Μακρόν με αφορμή τις περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό.
Σε ανακοίνωσή του ο ντε Βιλιέ αναφέρει ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον Μακρόν, ο οποίος «την έκανε αποδεκτή». Εξηγεί ότι κατά την κρίση του «δεν είναι πλέον σε θέση να διασφαλίσει την διατήρηση του μοντέλου του στρατού στο οποίο πιστεύει ως εγγύηση της προστασίας της Γαλλίας και των Γάλλων, σήμερα και αύριο, και να υποστηρίξει τις φιλοδοξίες της χώρας μας» και πως «ανέλαβε τις ευθύνες του» υποβάλλοντας την παραίτησή του στον πρόεδρο.
Ο ντε Βιλιέ εμφανίστηκε κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής και χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για να διαμαρτυρηθεί για τις περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό στις οποίες προχώρησε ο Μακρόν στο πλαίσιο των προσπαθειών του να ελέγξει τις κρατικές δαπάνες.
"Δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να με γαμίσει κατ΄αυτόν τον τρόπο", φέρεται να είπε ο ντε Βιλιέ, σύμφωνα με δύο κοινοβουλευτικές πηγές.
"Μπορεί να είμαι χαζός, αλλά ξέρω πότε με εξαπατούν".
Από την πλευρά του ο πρόεδρος Μακρόν είχε δημοσιοποιήσει την κόντρα τους. "Έχω δεσμευτεί, είμαι το αφεντικό σου", είχε πει σε ομιλία του ενώπιον δεκάδων υψηλόβαθμων αξιωματούχων του στρατού και των οικογενειών τους.
Ο στρατηγός Φρανσουά Λεκουάντρ θα διορισθεί νέος αρχηγός του γενικού επιτελείου των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων μετά την παραίτηση του Πιερ ντε Βιλιέ, δήλωσαν κυβερνητικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΑΦΟΥ Ο ΜΑΚΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΥΛΟΥ ...
ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕ ΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΑΣΒΕΣΤΗ , ΤΟΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕ ...??..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...