Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Μας πάνε για νέο εθνικό διχασμό;




Δριμεία επίθεση στον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Άιντε εξαπολύει ο Κοτζιάς στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις διαπραγματεύσεις του Κραν Μοντανά, την οποία παραχώρησε από κοινού στη «Νέα Σελίδα» και στον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου.
Χρεώνει στον ειδικό διαμεσολαβητή προσπάθεια υπονόμευσης των συνομιλιών για το Κυπριακό αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι ο κ. Άιντε πραγματοποίησε μυστικές συναντήσεις με σκοπό να διασπάσει την κοινή στρατηγική Αθήνας και Λευκωσίας. 
«...Στις επισκέψεις του στην Ελλάδα ο κ. Άιντε συναντιόταν εν κρυπτώ με επιχειρηματίες -γιατί άραγε;- που, όπως φάνηκε, συνδέονται με συγκεκριμένους διεθνείς παράγοντες και επιλογές για το Κυπριακό . Σε αυτές τις συναντήσεις ήταν παρόντες και ορισμένοι από τους δημοσιογράφους που αρέσκονται να με υβρίζουν προσωπικά και προσπαθούν να αμαυρώσουν την κοινή προσπάθεια της ελληνικής και της κυπριακής κυβέρνησης. Του επιτρέψαμε να λέει για μεγάλο χρονικό διάστημα πολλαπλά ψέματα. Του τα κατέδειξα ένα προς ένα στην ίδια τη Διάσκεψη. Το γνώριζε ότι έλεγε ψέματα, αλλά δεν τον πείραζε ότι πιανόταν στα πράσα. Ευτυχώς, υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση όταν προσπάθησε να εμφανίσει σε έγγραφό τις δικές του θέσεις ως δικές μας. Φοβάμαι ότι συνεχίζει αυτή του την τακτική και μετά την Ελβετία», σημειώνει ο κ. Κοτζιάς.

Έχουμε όμως εξελίξεις από την Κύπρο γιατί την ίδια ώρα «Κύπριοι» Κατέβασαν ελληνικές σημαίες και αποδοκίμασαν τον Κοτζιά!  .

 Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας υπέστη αήθη επίθεση, και  προπηλακισμους, στη Λευκωσία, από ομάδα νεαρών ελληνοκυπρίων.

Είναι πρωτόγνωρα φαινόμενα, αφού ουδέποτε έχουν καταγραφεί τέτοιες συμπεριφορές σε βάρος εκπροσώπων της Ελλάδας. Η  ομάδα αυτή των πολιτικοποιημένων νεαρών, επιρρίπτει  ευθύνες  για το ναυάγιο των συνομιλιών για το Κυπριακό  στη Γενεύη στον Νίκο Κοτζιά και αθωώνουν τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου. Είναι αυτοί που κατέβασαν ελληνικές σημαίες από δημόσια κτίρια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι οι ίδιοι που βροντοφωνάζουν το σύνθημα «επανένωση  με όποια λύση» και υποστηρίζουν,  ότι δεν έχουν πρόβλημα να είναι και «λίγοι» τούρκοι στρατιώτες στην Κύπρο και δεν ενοχλούνται,  αν η Τουρκία διατηρήσει τα επεμβατικά της δικαιώματα, όπως ζητά ο Τ. Ερντογάν, αρκεί η Ελλάδα να μην έχει καμιά ανάμειξη στο Κυπριακό. Μάλιστα, την ώρα που ο Ν. Κοτζιάς ήταν στο Προεδρικό Μέγαρο και συνομιλούσε με το Ν. Αναστασιάδη, οι συγκεντρωμένοι  Ελληνοκύπριοι,  έξω από το Προεδρικό , διαδήλωναν υπέρ της παραμονής των κατοχικών στρατευμάτων και της συνέχισης των εγγυήσεων (οι θέσεις Τσαβούσογλου που απέρριψε ο Κοτζιάς) και ανέμιζαν   πανό  που έγραφε: «Μηδέν στρατός, μηδέν εγγυήσεις, μηδέν συμφωνία, μηδέν στο πηλίκο». Το ανησυχητικό είναι, ότι δεν πρόκειται  για μια ομάδα νεαρών ακτιβιστών, αλλά για στελέχη νεολαιών πολιτικών κομμάτων,  που απολαμβάνουν τη στήριξη των ηγεσιών. Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού, του μεγαλυτέρου πολιτικού κόμματος της Κύπρου (κόμμα μαρξιστικό, που έχει κατηγορηθεί όμως από το ΚΚΕ , ως ενδοτικό και συστημικό και γι’ αυτό έχουν διαρραγεί οι σχέσεις τους), δήλωσε  ότι, θεωρεί ακατανόητη την παρουσία του Ν. Κοτζιά στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της Κυπριακής  Δημοκρατίας! Και ακόμη, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ δήλωσε, «δεν είναι θέση μας ούτε στρατός κατοχής , ούτε εγγυήσεις» ! Παρόμοιες , αν και κάπως πιο διπλωματικές ,  οι δηλώσεις του Προέδρου του κυβερνητικού ΔΗΣΥ  Αβέρωφ Νεοφύτου  του δεύτερου μεγάλου κόμματος,  από το οποίο προέρχεται ο νυν πρόεδρος της Κυπριακής  Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης. Επίσης, ιδιαίτερα καυστική και με βαριά υπονοούμενα σε βάρος του Ν. Κοτζιά ήταν η αρθρογραφία δυο ελληνοκυπριακών εφημερίδων , η φιλοκυβερνητική «Αλήθεια» και «Ο ΠΟΛΙΤΗΣ», που είναι οι μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες στην Κύπρο.
Τις επικρίσεις  προς την πολιτική του Ν. Κοτζιά στις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη , υιοθετούν στην Αθήνα και οι γνωστοί δήθεν  της ελιτίστικης διανόησης δημοσιογράφοι και Πανεπιστημιακοί , πλήρως ενταγμένοι στο σύστημα που συνήθως, αμείβονται από το Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά έχουν και ισχυρές διασυνδέσεις και με επιχειρηματικούς κύκλους. Φαίνετε ότι οι επιχειρηματικοί  κύκλοι «προτιμούν» λύση του Κυπριακού , τέτοια ώστε,  ανεμπόδιστα να επεκτείνουν τα  σχέδια τους, για την εκμετάλλευση των τεράστιων κοιτασμάτων  φυσικού αερίου στην Κύπρο.

ΞΑΝΑ ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ


Ας ελπίσουμε οι Έλληνες πολίτες να έχουν ωριμάσει από τα δεινά που έχουν προκαλέσει στην πατρίδα οι πολιτικοί απατεώνες και οι ψεύτες, οι ανίδρωτοι καταληψίες, και να μην παρασυρθούν στον διχαστικό κατήφορο που προσπαθούν να μας οδηγήσουν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΞΕΝΑΒΗ TWEET TO 2012..........
https://uploads.disquscdn.com/images/bfb875c7624a2cf47c11695e00e65dbc4d021e35ed3103ddc8879c36a7a50833.png

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...