Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Βγαίνουμε στις... αγορές.



Στις αγορές βγήκε ο Τσίπρας , καθώς το υπουργείο Οικονομικών άρχισε τις διαδικασίες για την έκδοση του πενταετούς ομολόγου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών και δημοσιεύεται στο ΧΑΑ, το Ελληνικό Δημόσιο προσέλαβε τις τράπεζες BNP, Bank of America Merrill Lynch, Citi, Deutsche Bank, HSBC, ως αναδόχους προκειμένου να προχωρήσουν στην έκδοση νέου ομολόγου 5ετούς διάρκειας.

Ναι αλλά το πήδημα το τρώμε εμείς. Εσένα δεν κόπηκε ο μισθός.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και γαμώ τους τίτλους.

Ανώνυμος είπε...

Με πάνω από 4% ύφεση η χώρα δίνει 4.95% επιτόκιο στους τοκογλύφους και μάλιστα με αγγλικό δίκαιο ; Αν δεν βρεθούν τα 5 δις ευρώ τότε πάπαλα η χώρα, πώς θα αποπληρώσει τα 5 δις ευρώ του παλαιού ομολόγου που τελειώνει; Ξόφλησε η Ελλάδα. Και 50% επιτόκιο να ζητήσουν τα funds η κυβέρνηση θα τα δώσει. Στα τέσσερα είναι η κυβέρνηση.

Ανώνυμος είπε...

Όπως βγήκε η Πάολα στην πίστα βγαίνουμε..

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με το πενταετές ομόλογο με επιτόκιο 4.6% των 3 δις ευρώ έχω να πώ τα εξής, που δεν θα διαβάσετε σε ΜΜΕ του καρτέλ:
1. έχει εγγύηση στο Αγγλικό Δίκαιο
2. ότι μπορεί να αγοράσθηκε με λεφτά των Ταμείων (μεγάλο κόλπο)
3. ότι αύξησε το χρέος μαζί με τη δόση κατά 11 δις ευρώ περίπου, κάνοντας δυσκολότερη τη βιωσιμότητα του
4. ότι δεν πληρεί τη συνθήκη βιωσιμότητας του χρέους, που απαιτεί για τέτοιο επιτόκιο ένα 3,5% τουλάχιστον πραγματικό ΑΕΠ και 3,5 % πλεόνασμα, κάτι που η Ελλάδα μόνο διακινώντας λαθραία και ναρκωτικά στο Αιγαίο και στο Ιόνιο μπορεί να πετύχει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...