Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Ο φίλος Ερντογαν «φροντίζει» για την οικονομία μας.




«Χιλιάδες βιβλία για τα σχολεία της Θράκης, για τη μουσουλμανική μειονότητα ξεφορτώθηκαν από τεράστιες νταλίκες προερχόμενες από το τουρκικό καθεστώς Ερντογάν! Ο σύντροφος Ταγίπ κατανοεί τις αδυναμίες του συντρόφου Αλέξη, ώστε να τυπωθούν τα βιβλία στη φίλη και σύμμαχο Τουρκία και να μην επιβαρύνουν τον ελλειμματικό Προϋπολογισμό μας »

Στα 18 δισ. ευρώ εκτιμώνται από το ΔΝΤ οι δαπάνες εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους έως τον Αύγουστο του 2018, οπότε θα λήξει και το δικό του πρόγραμμα για την Ελλάδα (stand by arrangement).
Ειδικότερα, η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει στο επόμενο 12μηνο 6,8 δισ. ευρώ για τόκους και 11,3 δισ. ευρώ για χρεολύσια, εκ των οποίων τα 5,7 δισ. αφορούν σε ομόλογα της ΕΚΤ, τα 1,8 δισ. σε δάνεια του ΔΝΤ και τα 3,7 δισ. σε ομόλογα ιδιωτών.
Το Ταμείο θεωρεί ότι η Ελλάδα θα έχει την ίδια περίοδο εσωτερικές πηγές χρηματοδότησης ύψους 7,4 δισ. ευρώ, που αφορούν: το πρωτογενές πλεόνασμα (3,6 δισ.), έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις (1,5 δισ.), κέρδη από ομόλογα της ΕΚΤ ή ANFA (0,3 δισ.) και τη χρηματοδότηση καταθέσεων (2 δισ.). Θεωρεί, συνεπώς, ότι θα χρειασθεί μόνο 10,6 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα του ESM για την κάλυψη των τοκοχρεολυσίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...