Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Το καταλάβατε ότι είμαστε σε παράλληλο νόμισμα;



Oταν σου καταργεί την χρήση χαρτονομίσματος και σου επιτρέπει μόνο αυτή του πλαστικού τι είναι;

Ούτε οι ειδικές κατηγορίες φορολογούμενων- ηλικιωμένοι, ανάπηροι, απομακρυσμένες περιοχές θα μπορούν να πληρώνουν τοις μετρητοίς στο γκισέ τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, χωρίς να αναλαμβάνουν το όποιο κόστος της σχετικής τραπεζικής προμήθειας.
Πώς θα παρακάμπτουν αυτήν την προμήθεια; Καταθέτοντας πρώτα τα μετρητά στον τραπεζικό τους λογαριασμό κι εν συνεχεία πληρώνοντας μέσω του λογαριασμού τους τις βασικές τους φορολογικές υποχρεώσεις. Όλοι οι υπόλοιποι φορολογούμενοι, αν δεν θέλουν να πληρώνουν την όποια τραπεζική προμήθεια, θα πρέπει να εκπληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις είτε ηλεκτρονικά είτε μέσω ΑΤΜ.
Σύμφωνα με την Απόφαση του Γ. Πιτσιλή, η ΑΑΔΕ θα καλύπτει πλέον τις προμήθειες:
• Για συναλλαγές μέσω εναλλακτικών δικτύων (Internet Banking, PhoneBanking, ATM, APS)
• για συναλλαγές που αφορούν πληρωμή ΕΝΦΙΑ και ΦΕΦΠ (Φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων) των φυσικών προσώπων τα οποία είτε είναι άνω των 70 ετών, είτε βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση, είτε παρουσιάζουν βαριές αναπηρίες σε ποσοστό 80% και άνω, είτε είναι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών, με την προϋπόθεση ότι η καταβολή των χρημάτων θα γίνεται μέσω τραπεζικού λογαριασμού του υπόχρεου.
Οι λοιπές προμήθειες για πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων σε φυσικό κατάστημα θα καταβάλλονται πλέον από τους ίδιους τους φορολογούμενους. 

Τι σημαίνει το «χαράτσι» στις πληρωμές φόρων με μετρητά - Υπόγειο κτύπημα στην προσωπική ελευθερία (βίντεο)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...