Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Aρνήθηκε τον έλεγχο από… ελεγκτές των…. Γερμανών.



«Τα έχω όλα νόμιμα, αλλά δεν θα μπείτε», ήταν η ατάκα μαγαζάτορα σε κλιμάκιο ελεγκτών της ΑΑΔΕ και πλέον ο επιχειρηματίας βρίσκεται αντιμέτωπος με το νέο ποινολόγιο, που προβλέπει «λουκέτο» ως και ένα μήνα για παρεμπόδιση ελέγχου. 
Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Άνω Μερά Μυκόνου, όταν χθες το βράδυ εφοριακοί επιχείρησαν να ελέγξουν αν το νυχτερινό κέντρο εκδίδει αποδείξεις. Η άρνηση ελέγχου απλώς καθυστέρησε, όμως, το... μοιραίο για τον ιδιοκτήτη, καθώς μόλις χτύπησε συναγερμός στο κέντρο επιχειρήσεων και έγινε η πρώτη «ακτινογραφία» της επιχείρησης, διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κάνει δηλώσεις ΦΠΑ. Το πρωί επιδόθηκε στον ιδιοκτήτη το σχετικό σημείωμα και έχει στη διάθεση του 5 ημέρες για ενστάσεις και εξηγήσεις, πριν χτυπήσει η «καμπάνα». Όπως προβλέπει η Απόφαση με τις κυρώσεις, στην περίπτωση παρεμπόδισης ελέγχου αναστέλλεται η λειτουργία της επιχείρησης από 5 ως και 30 ημέρες, με απόφαση του Γ. Πιτσιλή. 

Η σύσταση της Ανεξάρτητης Αρχής παραβιάζει σχετικά άρθρα του Συντάγματος, καθώς δεν μπορεί να της καταλογιστεί πολιτική ευθύνη, όπως αναγνωρίζεται από το κοινοβουλευτικό σύστημα στα μέλη της κυβέρνησης.
Συνεπώς, οι αρμοδιότητές της την καθιστούν στην ουσία φορέα νομοθετικής εξουσίας που τελικά υποκαθιστά την κυβέρνηση.
Ακόμη  είναι αντισυνταγματική και παράνομη η ανάθεση στην Αρχή αρμοδιοτήτων που είναι φορολογικού, δημοσιονομικού και γενικά αυστηρά καταναγκαστικού και αστυνομικού χαρακτήρα και υπάγονται στις αρμοδιότητες του στενού κρατικού πυρήνα.
Τα δημόσια έσοδα αποτελούν το «σκληρό» πυρήνα της κρατικής κυριαρχίας και δεν υπάρχει δυνατότητα ανάκτησης της, όσο αυτά ελέγχονται όχι από την όποια εκλεγμένη κυβέρνηση αλλά, μέσω του Εμπειρογνώμονα που διορίζει ως εκπρόσωπο της η Κομισιόν στο ΔΣ της ΑΑΔΕ και του εκπροσώπου του ESM, κατευθείαν από τους δανειστές.
Είναι μια ακόμη μνημονιακή πρωτοτυπία, καθώς ανάλογη ρύθμιση δεν υπάρχει σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου δηλαδή ουσιαστικά ανεξέλεγκτη, Ανεξάρτητη Αρχή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα παραπονα του ο μαγαζατορας για την ΑΑΔΕ να τα κανει στις βρυξελες. ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΣΕ.
Οτι ψηφιζεις παιρνεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...