Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Mεγάλο παιχνίδι παίζεται στην πλάτη του Λεμπιδάκη από ολους.





Θέλουμε 70 εκατομμύρια ευρώ, ήταν το τελευταίο γραπτό μήνυμα από τους απαγωγείς που έλαβε η οικογένεια Λεμπιδάκη.
Η επικοινωνία αυτή έγινε πριν από 33 ημέρες, δηλαδή 20 μέρες μετά το βίντεο που είχαν στείλει οι απαγωγείς και αποδείκνυε πως ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ήταν ζωντανός.

Σύμφωνα με τον Ant1, η οικογένεια απάντησε ότι δεν μπορεί να συγκεντρώσει το ποσό. Τότε, υπήρξε σύντομη διακοπή της επικοινωνίας και λίγο αργότερα ήρθε νέο μήνυμα από τους απαγωγείς, το τελευταίο που έχει μέχρι σήμερα η οικογένεια: «Εάν δεν βρείτε τα λεφτά, χάνετε εσείς, χάσαμε κι εμείς», ήταν η τελευταία κουβέντα. 
Σημαντικά κενά είχε το σχέδιο των απαγωγέων του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη στην Κρήτη, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.
Από τις πρώτες ημέρες της απαγωγής, η οποία έγινε στις 30 Μαρτίου 2017, στην Κρήτη μετέβησαν τα πιο έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να βρεθούν δίπλα στην οικογένεια και να συνδράμουν στις διαπραγματεύσεις. Οι απαγωγείς, ωστόσο, φαίνεται ότι δεν είχαν σχεδιάσει καλά το πώς τελικά θα κατάφερναν να πάρουν τα χρήματα που ζητούσαν.
«Από την εξέλιξη της υπόθεσης διαπιστώσαμε κενά στο κομμάτι που αφορά στην παράδοση των χρημάτων. Σε αυτό το σημείο το σχέδιο των απαγωγέων κολλούσε», λέει αστυνομική πηγή.

Η πρώτη επικοινωνία με την οικογένεια έγινε περίπου δέκα ημέρες μετά την αρπαγή του Λεμπιδάκη μέσω sms. Οι δράστες ζητούσαν 100 εκατομμύρια ευρώ για να απελευθερώσουν το θύμα. Οι αστυνομικοί αμέσως αναζήτησαν την «ταυτότητα» του κινητού τηλεφώνου για να διαπιστώσουν ότι πρόκειται για «πακιστανικό» κινητό τηλέφωνο (δηλαδή για αριθμό που ανήκει σε πρόσωπο-«φάντασμα»).
Από «πακιστανικό» τηλέφωνο έγινε και η δεύτερη επικοινωνία, κατά την οποία οι απαγωγείς κατέβασαν το ποσό που ζητούσαν στα 50 εκατομμύρια ευρώ, αφού προηγουμένως η οικογένεια τους είχε απαντήσει ότι είναι αδύνατο να συγκεντρώσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.
Στη συνέχεια, η οικογένεια ζήτησε από τους απαγωγείς να τους δώσουν σημάδια ζωής του ανθρώπου τους. Αυτό έγινε στις 26 Απριλίου 2017 όταν οι δράστες άφησαν ένα usb σε περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 150 χιλιομέτρων από την οικία της οικογένειας, στο οποίο υπήρχε ένα βίντεο με το Μιχάλη Λεμπιδάκη, στο οποίο γινόταν αναφορά σε θέμα της επικαιρότητας, προκειμένου να είναι βέβαιη η οικογένεια ότι η βιντεοσκόπηση δεν έγινε σε παρελθόντα χρόνο. Το θύμα ενημέρωνε τους δικούς του ότι είναι καλά στην υγεία του και ότι επιθυμεί να συνεργαστούν με τους απαγωγείς του για να λήξει η ομηρία του.
Η αποκάλυψη έρχεται μία μέρα μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής της οικογένειας, με την οποία ανακοίνωσε ουσιαστικά το τέλος των διαπραγματεύσεων με τους απαγωγείς, σε μια προσπάθεια που κρίνεται ως απέλπιδα προσπάθεια πίεσης προς τους αγνώστους που κρατούν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη από την Πέμπτη 30 Μαρτίου, εδώ και 81 ημέρες. Με την ανακοίνωση αυτή δηλαδή, η οικογένεια ζητά μια απόδειξη ζωής, μετά το βίντεο που τους εστάλη πριν από 55 μέρες: Ζητούν απόδειξη ζωής ότι ο άνθρωπός τους είναι καλά…
Πληροφορίες από την Κρήτη αναφέρουν άλλωστε πως ναι μεν η οικογένεια διαθέτει περιουσία και ακίνητα, όμως δεν διαθέτει το ποσό των 70 εκατ. ευρώ που ζητούν οι απαγωγείς σε ρευστό.

Γιατί δεν τους επικηρύσσουν, και γιατί έβγαλαν εκτός της υπόθεσης όλους τους ντόπιους της ΕΛΑΣ που έχουν άριστες σχέσεις με όλους τους ντόπιους ρουφιάνους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...