Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Ρέει άφθονο το χρήμα για τους γύφτους.



Η κυβερνητική επιτροπή η οποία αποτελείται από την Θεανώ Φωτίου και τους Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Τόσκα, Παύλο Πολάκη και Κώστα Γαβρόγλου συνεδρίασε για την αντιμετώπιση υποτίθεται του θέματος των τσιγγάνων προανήγγειλε μέτρα όπως δραστηριοποίηση κοινωνικών λειτουργών, υποχρεωτική σχολική παρακολούθηση και εισαγωγή χωρίς εξετάσεις στα πανεπιστήμια!
Το παράλογο όμως της υπόθεσης συνεχίζεται.
Τη γενική εποπτεία όλων αυτών των «σκληρότατων» μέτρων  θα έχει ακόμη μια από τις δεκάδες αν όχι εκατοντάδες «ειδικές γραμματείες» η «Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά».  
Η «ειδική» αυτή γραμματεία την οποία έχει δημιουργήσει  η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου αποτελείται από δεκάδες μετακλητούς υπαλλήλους που θα λαμβάνουν, μεταξύ άλλων και ειδικά επιδόματα ευθύνης.
Παρά το γεγονός ότι  οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις για τους τσιγγάνους  περιλαμβάνουν δεκάδες εκατομμυρίων,  η Ειδική Γραμματεία δεσμεύεται, να διαθέσει εθνικά κονδύλια... που δεν υπάρχουν για τη χρηματοδότηση 74 καταυλισμών.
Για την ακρίβεια, το υπουργείο Εργασίας είχε προχωρήσει στη σύσταση δύο νέων γραμματειών. Η μία εξ αυτών είναι η προαναφερθείσα Ειδική Γραμματεία, η οποία και στελεχώθηκε από μετακλητούς υπαλλήλους.
Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το κόστος λειτουργίας της αγγίζει τα 662.000 ευρώ τον χρόνο. Ειδικότερα, 72.000 ευρώ θα κοστίσει η σύσταση των δύο θέσεων ειδικών γραμματέων, 116.000 ευρώ οι αμοιβές των ειδικών συμβούλων και συνεργατών που στελεχώνουν τα γραφεία τους, 412.000 ευρώ οι αμοιβές για τους υπαλλήλους που κατέλαβαν τις 24 συσταθείσες θέσεις διαφόρων κατηγοριών και 32.000 ευρώ για την καταβολή επιδόματος θέσεων ευθύνης.
Αξιοσημείωτο, όμως, είναι ότι ενώ στην Ελλάδα έχουν διοχετευτεί εκατομμύρια ευρώ από κοινοτικά κονδύλια είναι η πρώτη φορά που για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται και εθνικά κονδύλια.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Τόσκα, δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια ούτε καν για ραντάρ ελέγχου στις εθνικές οδούς, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη εγκρίθηκε η καταβολή ποσού συνολικού ύψους 838.094,74 ευρώ, μεταξύ άλλων, και για χρηματοδότηση «Κέντρων Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων» κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΛΥΒΟΛΟ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ; ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΝΑ ΚΑΓΚΕΛΟ ΦΙΛΕ
https://www.youtube.com/watch?v=U3v8pjiOytc

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΒΡΑΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟΘΟΛΟΥΡΑ ΘΑ ΑΠΑΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΔΕΞΙΟΣΚΑΤΙΛΑ ΑΠΟ ΒΑΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ. ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ , ΤΟΝΑ ΧΕΡΙ ΝΙΒΕΙ Τ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.....
ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ - ΔΙΠΟΔΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ...

kimon είπε...

Τι ρομά κι αχίδια καπαμά πείτε τους με τόνομα γυφτουργιά του κερατά....

Ανώνυμος είπε...

Εχω μεγαλωσει σε περιοχη με γυφτους και δεν ειχαν πειραξει κανεναν αλλα ολοι τους δουλευαν ως πλανωδιοι πωλητες. Αλλοι πουλουσαν φρουτα αλλοι ζαρζαβατικα αλλοι καρεκλες αλλοι φυτα καποιοι αλλοι κοπρια και φυτοχωμα αλλοι κοτοπουλα και αυγα. Τα χρονια περασαν, οι μονοι γυφτοι που περνουν τωρα ειναι μονο οι παλιατζηδες και αραια και που καποιος που προσπαθει να πουλησει καρπουζια.
Εφοσον το συστημα δεν τους απορροφησε ετσι ωστε να τους δωσει τη δυνατοτητα να εξασκουν νομιμα το μικροεμποριο και απεναντιας τους απομονωσε τοτε και αυτοι για να ζησουν τις οικογενειες τους θα πανε με το ρεμμα του καιρου που ειναι η ασυδοσια η κουτοπονηρια οι κλεψιες και ολες οι εννοιες της παραβατικοτητας. Το κρατος τους μετετρεψε σε δυναμει εγκληματιες.

Ανώνυμος είπε...

Στίς μαιευτικές κλινικές τών δημοσίων νοσοκομείων από πολλά χρόνια 6 στίς 10 γυναίκες είναι ρομά !! Αφού μπορούν καί κάνουν επαγγέλματα τούς χορηγούν οί δημοι νερό μέ δίκτυο χωρίς νά πληρώνουν δεκάρα τσακιστή , τί άλλο ζητούν ?? Εφορία καί τέλη κυκλοφορίας πληρώνουν ????......

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΕΣ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΗΝ ΕΜΛΑΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΘΟΛΟΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ . ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ .
ΠΟΙΟΙ ΕΧΘΡΕΥΩΝΤΕ ΛΑΙ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ?
ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ! ΠΟΙΟΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ? ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΔΙΠΟΔΟ ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...