Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Καιγόμαστε.



Αποπνικτική η κατάσταση στην πρωτεύουσα  Καταγράφηκαν ιστορικές θερμοκρασίες
Επιβεβαιώθηκε πλήρως η πρόβλεψη του κ. Γιάννη Καλλιάνου για θερμοκρασίες ρεκόρ στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου.
Από την περασμένη εβδομάδα ο γνωστός μετεωρολόγος είχε προειδοποιήσει για το πρωτοφανές κύμα καύσωνα που σαρώνει τη χώρα από χθες Πέμπτη και θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή, 2 Ιουλίου.
Σήμερα το μεσημέρι σημειώθηκε Πανευρωπαϊκό ρεκόρ θερμοκρασίας στην Αττική, αφού ο υδράργυρος άγγιξε τους 45,3°C στην Ελευσίνα, θερμοκρασία που σε καμία άλλη περιοχή της Ευρώπης δεν καταγράφηκε! Αυτό είχε συμβεί και το 2007 όταν στην Ελευσίνα τα θερμόμετρα είχαν καταγράψει 46,5°C.
Επίσης, σε πολλές περιοχές του νόμου Αττικής ο υδράργυρος έφτασε με σχετική ευκολία τους 44°C (Ασπρόπυργος, Φιλαδέλφεια, Μαρκόπουλο) αλλά και σε δεκάδες άλλες τους 43°C αντίστοιχα.
Μιλάμε για τιμές στα θερμόμετρα που είχαν 10 χρόνια να σημειωθούν!
Στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε πολλές περιοχές καταγράφηκαν θερμοκρασίες κοντά στους 43-44°C και τοπικά 45°C, που αλλού, στη Λάρισα!
Δείτε σε real time τις αναλυτικές μετρήσεις της θερμοκρασίας, όπως και την ιστορικότητα των μετρήσεων, όπως παρουσιάζονται αναλυτικά για κάθε σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών...

«Ψήνεται» όλη η χώρα: 40άρια σε πολλές περιοχές, 47 βαθμοί στα Τρίκαλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...