Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Καμμένε… δώστα όλα.



Στη δημιουργία σταθερής, μόνιμης βάσης βατραχανθρώπων (Navy Seals) στις εγκαταστάσεις της Σούδας έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, καταλήξει οι Αμερικανοί, επιλέγοντας με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την υφιστάμενη παρουσία τους στην περιοχή. ( Να σημειωθεί πως οι Αμερικανοί βατραχάνθρωποι του Naval Special Warfare Group II βρίσκονται άνω των δύο ετών στην Ελλάδα, με μόνιμη παρουσία στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος . Οι ομάδες που ανήκουν στο Group 2 είναι οι ζυγές (2,4,6,8,10) και κατά την περίοδο του deployment τους στην Ευρώπη, εδράζονται σε στρατιωτική βάση στην Γερμανία).

Οι Αμερικανοί, επίσης, ζητούν πρόσβαση στην αεροπορική βάση του Καστελλίου (133 Σμηναρχία Μάχης), αίτημα το οποίο είχε διατυπωθεί και παλαιότερα (επί υπουργίας Δ. Αβραμόπουλου και Ευάγγελου Βενιζέλου). Δεν ενδιαφέρονται διόλου για την πρόταση περί δημιουργίας βάσης στην Κάρπαθο και, αντιθέτως, προτιμούν το Καστέλλι κυρίως για την στάθμευση μοίρας Drones και Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (UAV).

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη από καιρό να ικανοποιήσει πλήρως τα αμερικανικά αιτήματα. Και να προσφέρει «γην και ύδωρ» σε ΗΠΑ αλλά και στο Ισραήλ.
Την ίδια ώρα ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις συμμετέχουν στην ψυχροπολεμική Νατοϊκή άσκηση Noble Jump στην Ρουμανία με στόχο την Ρωσία, ενώ στις 14 Ιουνίου διεξάγονται στο Τρόοδος της Κύπρου κοινή άσκηση των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ με την Εθνική Φρουρά της Κύπρου.
Την άλλη μέρα, 15 Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη λαμβάνει χώρα τριμερής συνάντηση κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, η οποία θα έχει ατζέντα όλα τα μείζονα θέματα της περιοχής και θα επισφραγίζει τον άξονα των τριών με το Ισραήλ στη θέση του ηγεμόνα.
Μόνο για τυπικούς λόγους εικόνας λείπει από την παραπάνω συνάντηση το δικτατορικό καθεστώς της Αιγύπτου, του οποίου την εκπροσώπηση στο Κατάρ ανέλαβε η μνημονιακή κυβέρνηση της Ελλάδας! ( η εξέλιξη αυτή μόνο βάρη δημιουργεί. Η Ελλάδα είναι τώρα υπεύθυνη και καλείται να διαχειριστεί διακόσιες χιλιάδες Αιγυπτίους που ζουν και εργάζονται στο Κατάρ).
Στο μεταξύ άρον-άρον και την ατζέντα των Τουρκοκυπρίων, στη βάση ενός χειρότερου σχεδίου Ανάν, διεξάγεται στην Γενεύη, στις 28 Ιουνίου, νέα διάσκεψη κορυφής για το Κυπριακό με τη συμμετοχή και των εγγυητριών δυνάμεων.
Οι πολυεθνικές της ενέργειας, μαζί με ΗΠΑ και Ισραήλ πάνε καρότσι Κύπρο και Ελλάδα για ένα διχοτομικό και μη λειτουργικό κλείσιμο του Κυπριακού, αναγκαίο για την «ασφαλή», όπως νομίζουν, εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων υδρογονανθράκων.

Η κυβέρνηση δίνει τα πάντα στις ΗΠΑ και το Ισραήλ, χάνοντας κάθε ίχνος αυτοτέλειας και μετατρέποντας την χώρα σε κάτι αρκετά χειρότερο από δορυφόρο στα νύχια του αμερικανοϊσραηλινού άξονα, που γίνεται όλο και πιο σφικτός υπό τον Trump.
Αυτή δουλοφροσύνη θέτει την χώρα ενώπιον ανυπολόγιστων κινδύνων και δυνητικών τραγικών συνεπειών.

Πρώτος κίνδυνος, να προχωρήσει η Τουρκία γρήγορα σε μονομερείς ενέργειες (πχ γεωτρήσεις στην Ανατ. Μεσόγειο), με συνέπεια ΗΠΑ και Ισραήλ να κάνουν τους «επιτήδειους ουδέτερους» για ρυθμίσεις εκτός Διεθνούς Δικαίου που θα ευνοούν απολύτως την Τουρκία.

Δεύτερος κίνδυνος, μια Ελλάδα τόσο παραδομένη σε ΗΠΑ και Ισραήλ να αρχίσει να γίνεται στόχος των εξτρεμιστών του Ισλάμ, πράγμα που για πολλούς λόγους είχαν αποφύγει επιμελώς μέχρι τώρα.

Η Ελλάδα ως δορυφόρος δεν έχει μέλλον, παρά μόνο ως κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα με πολλαπλές, χωρίς αποκλεισμούς, σχέσεις, μεταξύ των οποίων μια ειδική συνεργασία με την Ρωσία.
iskra.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτός από πάνω φτιάχνει δήθεν Ορθόδοξο τόξο με τη Ρωσία και τα δίνει ολα στις ΗΠΑ.Βλέπω να έχουμε προβλήματα σε Μακεδονία και Ήπειρο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...