Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Άμεση εμπλοκή της Άγκυρας στο θέμα του Κατάρ.



Εντός της ημέρας το τουρκικό κοινοβούλιο αναμένεται να πάρει απόφαση για την αποστολή στρατευμάτων σε τουρκική στρατιωτική βάση στο Κατάρ μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο πληροφορίες τόσο από το κυβερνών AKP όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Πρακτικά, δηλαδή, ενεργοποιείται διμερής συμφωνία Άγκυρας - Κατάρ η οποία προβλέπει ότι η Τουρκία συνδράμει το συγκεκριμένο εμιράτο του Κόλπου οποτεδήποτε αντιμετωπίζει προβλήματα στις σχέσεις του με τις ηγέτιδες δυνάμεις στη Μέση Ανατολή.

Πριν από λίγο, ανακοινώθηκε ότι η Ελλάδα της πρώτης φοράς "αριστεράς" ανέλαβε τη διπλωματική εκπροσώπηση της Αιγύπτου... (που έχει χούντα), στο Καταρ (που δε χρειάζεται να σας πούμε τι είδους Δημοκρατία έχει...
H Aύγυπτος έγινε από σήμερα η πρώτη χώρα της Μεσογείου και η πρώτη χώρα γενικότερα (ούτε στην Ρωσία έχει εισαχθεί ακόμα σε υπηρεσία) που απέκτησε το προηγμένο συστήματα αεράμυνας S-300VM της Almaz-Antey ή Antey-2500, ένα σύστημα που "γεφυρώνει" την διαφορά S-300PMU1/2 και S-400, χρησιμοποιώντας το νέο προηγμένο βλήμα  αναχαίτισης τύπου 9M82 με ακτίνα δράσης 250 χλμ. Ηδη ρωσικά πλοία ξεφόρτωσαν στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας.
Η Αίγυπτος είναι ο πρώτος εξαγωγικός πελάτης του συστήματος. Είχε προταθεί και στο Ιράν αλλά είχε απορριφθεί. Τα βλήματα του συστήματος έχουν ακτίνα δράσης 250 χιλιόμετρα για μαχητικά αεροσκάφη και 200 χιλιόμετρα για βαλλιστικά βλήματα, αλλά και 100 χλμ. κατά βλημάτων vruise.
Μπορεί να εμπλέκει μέχρι 24 αεροσκάφη ταυτόχρονα ή 16 βαλλιστικούς πυραύλους,

H κυβέρνηση Γερμανίας ενέκρινε την απόσυρση στρατιωτών από την βάση του Ιντσιρλίκ

 

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση στο Ιράν

 

Νέος κίνδυνος: Εκατοντάδες παιδιά-στρατιώτες του Iσλαμικού Kράτους επιστρέφουν στην Ευρώπη [εικόνες]

 

Γαλλία: Οι τζιχαντιστές διεισδύουν και στις αθλητικές ομάδες -Τα πρώτα μέτρα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...