Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Aυτές τις προβλέψεις του κώλου, τις κάνουμε και εμείς.



Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης δεν κρύβει την ανησυχία του για τους λίγους και μικρής ισχύος μετασεισμούς που έχουν εκδηλωθεί στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μυτιλήνης και Χίου
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο κ. Τσελέντης εκτιμά ότι τις επόμενες ώρες θα σημειωθεί πολύ ισχυρός μετασεισμός ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τα 6,1 ρίχτερ να μην ήταν ο κύριος σεισμός.

ΗΣΥΧΑΣΑΜΕ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ; ΟΧΙ!!! ειναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα έχουμε ισχυρούς μετασεισμούς, ίσως μεγαλύτερους και απο το 5 οι οποίοι στον ήδη λαβωμένο αστικό ιστό μπορεί να έχουν ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ από ότι ο κυρίως 6.1.

«Θεωρώ μαθηματικά σίγουρο ότι τις επόμενες ώρες, ίσως και μία δύο ημέρες ακόμα, θα βιώσουμε έναν πολύ ισχυρό μετασεισμό, μεγαλύτερο από τα 5,0-5,5R. Μπορεί να είναι κοντά και στο 6. Η πιθανότητα πλέον να μην έχουμε μετασεισμό ή πολύ μεγάλο σεισμό κοντά στο ίδιο μέγεθος δεν έχει εκλείψει. Είναι υπαρκτή πιθανότητα», πρόσθεσε.
Στο ερώτημα, με αφορμή την επισήμανση του καθηγητή ότι στο παρελθόν το συγκεκριμένο ρήγμα έχει δώσει σεισμούς έως 6,7R, αν δυνητικά μπορεί να έχουμε και μεγαλύτερο σεισμό από τα 6,1R, ο κ. Τσελέντης απάντησε: «Ο,τι λέω το λέω πολύ προσεκτικά, κεκαλυμμένα ίσως. Είπα ότι υπάρχει πιθανότητα να έχουμε σεισμό ακόμα και της ίδιας τάξης μεγέθους, πάνω-κάτω, κι ας έχουμε τον νου μας. Δεν θέλω να πω αυτό που με ρωτάτε. Αποφεύγω να το απαντήσω».
Στην επισήμανση, ότι δεν το διαψεύδει κιόλας, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών ανέφερε: «Δεν το διαψεύδω. Δυνητικά, ναι, υπάρχει η δυνατότητα γιατί το ιστορικό των ρηγμάτων της περιοχής αυτής το λέει».


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΕ ΤΟ ΕΨΙΛΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!

https://www.youtube.com/watch?v=rLp4NWvpuk4&t=96s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...