Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Λουτρό αίματος στην Αίγυπτο.



Ένοπλοι ισλαμιστές γάζωσαν με οπλοπολυβόλα λεωφορείο που μετέφερε προσκυνητές στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ του Ομολογητή, κοντά στην πόλη Μίνια, περίπου 245 χιλιόμετρα νότια του Καϊρου. Από την επίθεση, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες, έχασαν τη ζωή τους 28 άνθρωποι και άλλοι 26 τραυματίστηκαν. Από την άλλη, αξιωματούχοι της εκκλησίας μιλούν για 35 νεκρούς από επίθεση 8 ενόπλων που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα, αριθμό τον οποίο μεταφέρει και το Al Jazeera. Τοπικά μέσα αναμεταδίδουν δηλώσεις του επισκόπου Αραμέια, που βρίσκεται πολύ ψηλά στην ιεραρχία της Κοπτικής Εκκλησίας, ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Πηγή της Κοπτικής Εκκλησίας δήλωσε στην αιγυπτιακή εφημερίδα «Αλ Αχράμ» ότι η προσκυνηματική εκδρομή οργανώθηκε ειδικά για παιδιά και ότι μόνον τρία επέζησαν από την επίθεση.
Αυτό το χτύπημα ανάγκασε τον πρόεδρο της Αιγύπτου να διατάξει αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά των «στρατοπέδων εκπαίδευσης τρομοκρατών» στη Λιβύη.  Σύμφωνα με την αιγυπτιακή τηλεόραση, τα στρατόπεδα εκπαίδευσης των τζιχαντιστών που επλήγησαν βρίσκονταν στην πόλη Ντέρνα, στην ανατολική Λιβύη.
Στρατιωτικές πηγές της Αιγύπτου επιβεβαίωσαν από την πλευρά τους, ότι αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της χώρας πραγματοποίησαν έξι πλήγματα εναντίον στρατοπέδων στη Ντέρνα της Λιβύης, όπου το Κάιρο πιστεύει ότι εκπαιδεύτηκαν οι μαχητές που διέπραξαν την αιματηρή επίθεση εναντίον χριστιανών. Ο πρόεδρος της Αιγύπτου προειδοποίησε επίσης ότι θα συνεχίσει να χτυπά βάσεις που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση μαχητών και οι οποίοι πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα του, ανεξάρτητα από την τοποθεσία των στρατοπέδων. Επανέλαβε δε ότι οι χώρες που «χρηματοδοτούν, εκπαιδεύουν και οπλίζουν τρομοκράτες δεν θα πρέπει να μείνουν ατιμώρητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...