Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Σαρώνει το Αιγαίο ο τουρκικός στόλος.



Από την Σαμοθράκη μέχρι την Κρήτη και την Κάρπαθο.
Αεροπλάνα και ελικόπτερα  στα πλαίσια άσκησης πετούν παντού. Το μήνυμα που θέλει να στείλει ο Ερντογάν είναι οφθαλμοφανές. Αμφισβήτηση συνολικά του Αιγαίου, προβάλλοντας σε αυτό ως παράκτια χώρα, με μεγάλο μήκος ακτών, «δικαιώματα» και «διαγράφοντας» τα ελληνικά νησιά από το χάρτη.
Δύο πυραυλάκατοι του τουρκικού Ναυτικού, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στην τουρκική άσκηση με την επωνυμία «Θαλασσόλυκος» («Deniz Kurdu»), έφτασαν στις ανατολικές και βόρειες ακτές του Αγαθονησίου, όπου και παρέμειναν στην θαλάσσια περιοχή επί περίπου είκοσι λεπτά.
Στην περιοχή του Αγαθονησίου περιπολούσε παράκτιο περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο και παρακολουθούσε την κίνηση των τουρκικών πολεμικών πλοίων.
Με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης μέσω κινητού για απομάκρυνσης τους.
Η Άγκυρα, εξάλλου, ανήγγειλε για τις 15-18 Μαΐου νέα άσκηση στην περιοχή της Σαμοθράκης, ανατολικά της βραχονησίδας Ζουράφας.


Με μία ανακοίνωση για πολλά γέλια απάντησε ο Κοτζιάς στο σημερινό "αγκυροβόλιο" των τουρκικών πυραυλακάτων στο Αγαθονήσι.  

 Ιδού η περισπούδαστη ανακοίνωση:

 "Το σημερινό περιστατικό παραβίασης ελληνικών χωρικών υδάτων από σκάφη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή του Αγαθονησίου συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Είναι φανερό ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Τουρκία που δεν επιθυμούν τη συνεννόηση και τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών"!

Τι θέλει να πει ο ποιητής, είναι άγνωστο. Μήπως μόνοι τους πήγαν και άραξαν στο Αγαθονήσι οι κυβερνήτες των πυραυλακάτων; Πήραν άδεια από σκοτεινά κέντρα και δυνάμεις;
Και ποιες είναι οι άλλες "δυνάμεις" που "επιθυμούν την συνεννόηση με την Ελλάδα";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...