Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Ρε Μέρκελ αυτά τα έβαλες στο.. μνημόνιο; Ξύπνα.



160 τόνοι χρυσού, 2000 τόνοι αργύρου, 1 εκατομμύριο τόνοι χαλκού και 1,5 εκατομμύριο τόνοι μολύβδου και...ψευδαργύρου βρίσκονται σύμφωνα με υπολογισμού στο υπέδαφος της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής κατατάσσοντας την σε ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα στον Ευρωπαϊκό χώρο.
Τη παραπάνω διαπίστωση έκανε ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), καθηγητής Μιχάλης Βαβελίδης στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώθηκε την Τρίτη 25 Απριλίου, με θέμα «Αναζήτηση και εκμετάλλευση ορυκτών πρώτων υλών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα», από το Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ και το Aristotle University of Thessaloniki Student Chapter της Society of Economic Geologists. «Στο Στρατώνι, τις Σκουριές και την Ολυμπιάδα, βρίσκονται από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα στον ευρωπαϊκό χώρο.
 Σε 2,4 τρισεκατομμύρια ευρώ εκτιμάται η ακαθάριστη αξία, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, του ελληνικού ορυκτού πλούτου, όπως ανέφερε, ο καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, Ανέστης Φιλιππίδης, ο οποίος στην ημερίδα έκανε μία συνοπτική αποτίμηση των ορυκτών πόρων της Ελλάδας, σχετικά με τα αποθέματα και την αξία τους.   «Από το σύνολο του ορυκτού πλούτου, εμείς δυστυχώς εκμεταλλευόμαστε μόλις το 0,15%. Έχουμε γύρω στα 24 πολύ σημαντικά βιομηχανικά ορυκτά που είναι καταπληκτικός αριθμός αν σκεφτούμε την έκταση της Ελλάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά .

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΥΚΤΑ . ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΠΟΥ ΚΑΚΑΒΕΛΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ , ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ !!

Ανώνυμος είπε...

Με τα μνημονια και την απολυτη φτωχοποιηση του λαουτζικου ξαφνικα τα σπλαχνα της ελλαδιτσας εγιναν πλουτοπαραγωγικα. Θελω Μητσοτακη Καραμανλη Παπανδρεου Βενιζελο Γεννηματα Τσιπρα Σαμαρα Κουτσουμπα για τα επομενα 1.000 χρονια!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...